Obeležen Međunarodni dan mladih

Ovogodišnji Međunarodni dan mladih, 12. avgust, u svetu je protekao u znaku jubilarne, desete godišnjice od kako se ovaj datum obeležava, a Kancelarija za mlade grada Zrenjanina je takođe nastavila tradiciju i povodom ovog datuma organizovala program na gradskom kupalištu "Peskara".
 
 
   
 
Kako je i najavljeno, Zrenjaninci koji su toga dana posetili ovu manifestaciju imali su prilike da uživaju u odličnoj atmosferi, obogaćenoj nastupom zrenjaninskog benda "Francuska sobarica", uz igre spretnosti i takmičenja koja su organizovali članovi Dobrvoljnog vatrogasnog društva Zrenjanin. Oni su upriličili i demonstrativnu vežbu, dok su pripadnici Vatrogasnog bataljona prezentovali funkcije i opremu vatrogasno-spasilačkog vozila. Poseban doprinos otganizaciji dali su volonteri terenske jedinice Crvenog krsta iz Zrenjanina.
 
   
 
Za promociju sporta bile su "zadužene" Sanja Cvrkota, mlada šampionka u karateu i Miroslava Najdanovski, višestruka nacionalna šampionka u plivanju. U ime Grada Zrenjanina, manifestaciju je otvorila članica Gradskog veća zadužena za sport i omladinu Zlatana Ankić, a svojim prisustvom manifestaciju je uveličao je i Dušan Šijan, načelnik Srednjebanatskog upravnog okruga
 
 
Jedan od organizatora obeležavanja Međunarodnog dana mladih, saradnik zrenjaninske Kancelarije za mlade, Ivan Mikalački, navodi da je ovaj događaj iskorišćen i za promociju novog loga Kancelarije za mlade Zrenjanin, kao i za podelu novog univerzalnog upitnika za mlade koji žele u narednom periodu da budu aktivisti Kancelarije.
- Posebnu zahvalnost upućujem Gradu Zrenjaninu, generalnom pokrovitelju manifestacije, koju smo upotpunili i aktivnostima projekta "Mladi i aktivnosti", koji finaisra Ministarstvo omaldine i sporta Republike Srbije. Uz nosioca  projekta, Udruženja građana "Kormilo", .Kancelarija za mlade je zadužena za njegovo operativno sprovođenje – ističe Mikalački.