Prijem za delegaciju mađarskog Grada Đula

Gradonačelnik Đule Đerđenji Erne, njegov zamenik Alt Norbert, kao i direktor banje u tom gradu, borave ovih dana u našem gradu. Tom prilikom za njih je, u Plavom salonu Gradske kuće, organizovan prijem, a  sa njima razgovarao gradonačelnik mr Ivan Bošnjak.
Gradonačelnik Bošnjak je nakon prijema istakao zadiviljstvo što je Zrenjanin tokom trajanja manifestacije „Dani piva“ u prilici da ugosti brojne delegacije među kojima je i ova iz Đule u Mađarskoj.
 
 
- Zahvaljujući inicijativi sa jedne i druge strane došlo je do ovog susreta i nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti, na planu evropskih integracija, razvoja turizma i svih drugih projekata uspostaviti dobru partnersku saradnju između grada Đula i našeg grada – rekao je gradonačelnik Bošnjak napominjući da  Zrenjanin sa županijom Bekeš već ima uspostavljenu saradnju, istorijsku tradiciju sa Bekeščabom, a sada će to biti i sa Đulom, koja je nekada bila česta destinacija naših turista. 
 
 
- Nadam se da će Đula u narednom periodu dobiti još više na značaju, uz dragocenog i značajnog partnera sa Aradom u Rumuniji, sa kojim Đula već sarađuje, a mi takođe imamo prijateljske odnose. Nadam se da ćemo vrlo brzo moći da izađemo i sa konkretnim rezultatima te saradnje – rekao je on.
 
 
 
Gradonačelnik Đule,  kaže da će saradnja tog grada i Zrenjanina uskoro biti konkretizovana.
- Pojavljivanje srpskih i gostiju sa drugih prostora bivše Jugoslavije potiče još iz osamdesetih godina, ali, na žalost, posle nesretnih ratnih dana broj tih turista je znatno manje. Mi bismo sada želeli da ih sada, ponovo s ljubavlju i srećom pozdravljamo – rekao je Đerđenji Erne.
Kako je naveo, Grad Đula do sada nije ostvario saradnju sa  gradovima iz Srbije, a saradnja sa Zrenjaninom dovela bi do stvaranja partnerskih odnosa dva grada bitnih za razvitak i budućnost.
- Ovaj grad je izuzetno lep, podseća nas na naše gradove. I sam duh grada srodan je sa duhom mađarskih gradova, i to je jedan od razloga i povoda što smatramo, i ubeđeni smo u to, da će ova saradnja na polju turizma, ali i kulture i ostalih grana , biti plodna – dodao je gradonačelnik Đule.