Humanitarni fond ''Ljilja i Milka Mijatov'' dodeljuje stipendije za školsku 2013/14. godinu

Humanitarni fond "Ljilja i Milka Mijatov" raspisao je javni poziv za dodelu šest stipendija studentima, za školsku 2013/14. godinu. U saradnji sa Gradskom narodnom bibliotekom "Žarko Zrenjanin" i Radio Zrenjaninom, ovaj humanitarni fond i ove godine stipendiraće najbolje zrenjaninske studente i pomoći njihovo napredovanje u procesu visokog školovanja.
 
Osnova ideja Fonda, osnovanog 2006. godine, jeste pomaganje mladim ljudima u procesu visokog školovanja, tako da su Gradska narodna biblioteka,  Radio Zrenjanin i osnivač Fonda, gospodin Đura Mijatov, prepoznali zajedničko polje delovanja, a to je edukacija i usmeravanje mladih ljudi na usavršavanje sopstvenih potencijala.
 
Fond će i ove školske godine odabranim studentima isplatiti šest mesečnih stipendija od po 5.000 dinara, a prethodnih godina ovo je bila jedina stipendija u Srbiji koja je isplaćivana bez kašnjenja.
 
Pravo učešća na javnom pozivu imaju studenti druge i viših godina osnovnih studija i master studija, na državnim univerzitetima u Beogradu i Novom Sadu i na fakultetu u Zrenjaninu, ukoliko su ostvarili prosek ocena od najmanje 8,5.
 
Po dve stipendije će dobiti studenti iz Zrenjanina koji studiraju u Beogradu, u Novom Sadu i Zrenjaninu. Uslov je i da studenti imaju prebivalište u Zrenjaninu najmanje pet godina.
 
Prijave se šalju na adresu Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" u Zrenjaninu, do 27. septembra.