Nastavljeni radovi na izgradnji vrtića "Alisa u zemlji čuda"

Radovi na izgradnji izgradnji dečjeg vrtića "Alisa u zemlji čuda" u naselju "Gradnulica" su nastavljeni, a gradilište su danas obišli zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik predsednika Skupštine Ljubomir Stanisavljev.
Gradnja objekta vrtića "Alisa u zemlji čuda“ počela je sredinom decembra 2011. godine, ali su zbog određenih problema obustavljani, a dinamika radova znatno usporena.


 
 
- Kada će biti kraj radova u ovom trenutku zaista ne želim da govorim, jer, u nekoliko navrata sam to govorio, ali se na kraju ispostavljalo da se zbog nečega to odloži i rokovi pomeraju. Važno je da se sada intenzivno radi, postigli smo dogovor sa izvođačem radova i zahvaljujući Fondu za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, ovde se radi dvanaest sati dnevno. Stalo nam je da građevinski radovi, odnosno kompletna gradnja objekta, bude što pre završena. U ovom vrtiću će biti smešteno 150 mališana, stvoriće se i mogućnost zapošljavanja određenog broja ljudi, a stanovnici ovog dela grada, nadam se, biće zadovoljni uslugama Predškolske ustanove – rekao je novinarima Janjić dodajući ipak da od izvođača, apatinske firme "Rad“ ima obećanja da će do kraja građevinske sezone objekat biti pod krovom.

  
 
Obrad Tadić, koordinator službe Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, podsetio je da je taj Fond  opredelio 60 miliona dinara za gradnju objekta, ali i ukazao da je mnogo značajnije što je niz problema koji su se ispostavili prilikom realizacije projekta, pre svega kriza i loše stanje u građevinskoj industriji, kao i likvidnost izvođača radova na ovim prostorima, sada prevaziđen zajedničkim zalaganjem svih zainteresovanih strana na ovom projektu.
- To je najznačajnije u ovom projektu, problemi su prevaziđeni zahvaljujući Gradu Zrenjaninu, Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine i svim drugim stranama. Zaista verujem da ćemo do kraja ove godine imati završen objekat – rekao je Tadić.   
 
 

 
Inače, za gradnju ovog vrtića osim sredstava Fonda za kapitalna ulaganja 19 miliona dinara je dao Grad, dok je oko tri miliona dinara obezbedila mesna zajednica "Gradnulica". Ovo zabavište će, u prvoj fazi, imati kapacitet za 150 dece, dok druga faza predviđa proširenje kapaciteta za još oko stotinu dece.
 
Nakon obilaska objekta vrtića, čelnici grada, zajedno sa direktorom Direkcije za izgradnju i uređenje  grada, obišli su radove na izgradnji biciklističke staze u Prvomajskoj ulici.
Direktor Direkcije, Goran Kravarušić je istakao da je reč o gradnji staze duge 1.660 metara i širine 2 metra, a predviđen je saobraćaj u oba smera.

 
 
- Vrednost ovog posla iznosi 16 miliona dinara, polovinu vrednosti finansira Mesna zajednica "Gradnulica“ od naftne rente, dok je drugu polovinu sredstava obezbedila Direkcija, preko budžeta Grada Zrenjanina – rekao je Kravarušić koji je naveo da će staza biti završena do kraja ovog meseca.

 
 
Zamenik gradonačelnika čedomir Janjić je istakao da radovi teku kako je planom i predviđeno, a da se staze grade i u MZ "Gradnulica" i "Šumica".
- Pokušavamo u finišu građevinske sezone mnogo toga da uradimo. Izgradnja ove biciklističke staze je od izuzetne važnosti jer će na taj načinm biti povećana bezbednost učesnika us aobraćaju u ovom delu grada koji je,. Na žalost, preopterećen prolaskom teških kamiona. Dok ne rešimo obilaznicu ovo je nešto što grad može da uradi kako bismo povećali bezbednost – rekao je Janjić.



 
On je dodao da je u toku i izrada projekata za gradnju biciklističkih staza  prema selima koja su najbliža gradu.
- Imamo već urađenu stazu do Aradca, Ečke, završićemo ove jeseni i stazu do Kleka, a ostaje nam još nekoliko naseljenih mesta za koje se projektna dokumentacija radi – naveo je zamenik gradonačelnika.