Sutra se u Zrenjaninu treći put održava ''Noć istraživača''

U organizaciji Visoke tehničke škole strukovnih studija Zrenjanin, uz podršku Grada Zrenjanina, Kulturnog centra, Srednje poljoprivredne škole i Narodnog muzeja, u Zrenjaninu se sutra po treći put organizuje manifestacija "Noć istraživača". Zamišljena da javnosti približi posao istraživača, kao i da omogući bolje razumevanje njihovog doprinosa društvu, "Noć istraživača" pokrenuta je 2005. godine na evropskom nivou. Uvek tokom poslednjeg petka u septembru, jednodnevna manifestacija omogućava brojnim posetiocima u gradovima   širom Starog kontinenta da upotpune svoja znanja o nauci i istraživačima, ali i da, kroz zabavan i popularan način, sami istražuju i možda u nauci pronađu neku od opcija za svoj budući poziv.
 
 
Zrenjanin se u manifestaciju prvi put uključio 2011. godine, a sutra će "Noć istraživača" biti organizovana na četiri lokacije i uz čitav niz različitih aktivnosti i programa, čiji sadržaj donosimo u prilogu. 
 
Programi se održavaju u Srednjoj poljoprivrednoj školi, Kulturnom centru, Baroknoj sali Gradske kuće i Narodnom muzeju, a početak je na svim lokacijama u 17 časova, osim u Kulturnom centru, gde program počinje dva časa kasnije – od 19 časova. 
 
Ulaz je za sve posetioce i na sve programe slobodan.