Uručene torbe i pribor đacima prvacima

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Čedomir Janjić, uručio je danas školske torbe i pibor đacima prvacima Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš“. Poželevši im srećan početak školovanja, Janjić je istakao zadovoljstvo što je bio u prilici da radost polaska u školu podeli sa zrenjaninskim prvacima.



 
- Danas je veliki dan, i za đake, ali i njihove roditelje, bake, deke, komšije i prijatelje. Uzbuđenje se oseća na svakom koraku. Naravno, ništa manje nismo ni mi uzbuđeni ali smo pokušali da ipak na neki način pomognemo i rasteretimo već preopterećene budžete roditelja. Spremili smo poklone, đačke torbe i školski pribor – rekao je Janjić i istakao da je Gradska uprava Zrenjanina i ove godine obezbedila đačke torbe i školski pribor za sve učenike sa teritorije Grada Zrenjanina koji su upisani u prvi razred osnovne škole. Torbe i školski pribor dobiće 1.145 učenika 27 osnovnih škola.
 
 
 
Uz đačku torbu, prvaci će dobiti i nekoliko svesaka, kolaž papir, komplete grafitnih olovaka, drvenih, vodenih, voštanih bojica i četkica, pernicu i drugi potreban pribor. 
- Poklon je takav kakav jeste, nadamo se da je dobar. Sigurno je da za polazak u školu treba obezbediti još toga, ali važno je sada da je atmosfera ovde u školi sjajna. Drago mi je što su se deca obradovala, najviše pernicama, bojicama... bonbonama koje su im podelile učiteljice u školi. Mi iz Grdaske uprave pripremili smo, pored torbi i pribora, i prigodne čestitke svim prvacima sa teritorije Grada, da se sete ovog dana. Siguran sam da ga neće zaboraviti i da će im ostati u lepom sećanju do kraja života – rekao je Janjić.
Direktor te osnovne škole, Miroslav Brnjoš  kaže da je u „Njegošu“ ove godine upisano 145 učenika prvog razreda.
 
 

- Njegoš, kao i sve ostale škole u Srbiji imaju problem „bele kuge“, znači, manji broj dece, međutim, prilagodili smo se stvarnom činjeničnom stanju. Pripremili smo se za prijem prvaka i može se videti da je atmosfera ispunjena sa malo više adrenalina. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, budžet roditelja je rasterećen, dobili su danas rančeve, pribor, od Ministasrtva su dobili udžbenike i imaju sve što im je potrebno da se krene u borbu sa slovima, brojevima, znanjem – rekao je Brnjoš.
 
 
 
On je dodao da je među prvacima upisanim u tu školu i četvoro njih sa posebnim potrebama.
Govoreći o sadašnjem broju učenika, Brnjoš je napomenuo da je u vreme kada je počinjala sa radom u školi „Petar Petrović Njegoš“ bilo upisivano i 2.700 učenika raspoređenih u jedanaest paralelnih odeljenja, a sada ih je jedva šest. 
- Prosečan broj je sedam odeljenja, a ove godine, borimo se za šest – dodao je on.
 
 
U cilju povećanja bezbednosti, učenicima prvih razreda podeljeni su i fluoroscentni prsluci koje bi trebalo da nose na putu od kuće do škole.