Akcija ''Šta treniraš?'' ispunila ''Medison'' najmlađim sportistima i đacima

U hali sportova "Medison" u Zrenjaninu juče je održana manifestacija sporta pod nazivom "Šta treniraš?“, na kojoj se učenicima zrenjaninskih osnovnih škola predstavilo više od 30 sportskih klubova koji postoje i rade u Zrenjaninu. Zamišljena kao svojevrstan sajam sporta, manifestacija je ponudila učenicima koji se ne bave organizovano sportom mogućnost da dobiju korisne informacije o sportovima i disciplinama kojima se mogu baviti, u kojim sportskim objektima i u kojim terminima se mogu priključiti treninzima, a sve to predočili su im, uglavnom, njihovi vršnjaci iz sportskih klubova i treneri, koji su se potrudili da "svoj" sport, putem štandova, predstave najbolji mogući način. 
 
   
 
Organizator akcije bio je Sportski savez Srbije, sa Zavodom za medicinu i sport Republike Srbije, pokrovitelj kompanija "Koka-kola", uz podršku Ministarstva za omladinu i sport  Republike Srbije, a u samom Zrenjaninu akciju su realizovali Sportski savez Grada Zrenjanina i Školska uprava Zrenjanin.
 
I kako dolikuje jednom ovakvom predstavljanju zrenjaninskog sporta, prisutni su na otvaranju bili i nekadašnji vrhunski sportisti, osvajači najsjajnijih svetskih i olimpijskih odličja – vaterpolista Aleksandar Šoštar, sada u ulozi predsednika Sportskog saveza Srbije, odbojkaš Vladimir Batez, vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije i rukometaš Momir Rnić, naš sugrađanin, u ulozi svojevrsnog "domaćina" skupa u hali "Medison". Osim njih, prisutnima su se na otvaranju manifestacije obratili i gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, članica Gradskog veća Zlatana Ankić, predstavnik Ministarstva omladine i sporta Aco Gajović, pomoćnik direktora Zavoda za sport i medicinu sporta RS i savetnica Zavoda Vesna Repić, predstavnica "Koka – kola sistem" Milica Stefanović.
 
   
 
Svojim prisustvom, manifestaciju su uveličali i zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Čedomir Janjić i zamenik predsednika Skupštine grada, Ljubomir Stanisavljev.
 
Pre početka manifestacije, gradonačelnik Ivan Bošnjak priredio je u Gradskoj kući prijem za čelnike Sportskog saveza Srbije – predsednika Aleksandra Šoštara i vršioca dužnosti generalnog sekretara Vladimira Bateza, kao i za predstavnike „Koka-kole“. Posle prijema, zvaničnici su u izjavama istakli značaj akcije "Šta treniraš?"
 
   
 
Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak poručio je najmlađima da se što više bave sportom i da se uključe u rad nekog od brojnih sportskih klubova u Zrenjaninu.
- Ovakvim i sličnim aktivnostima uključujemo naše najmlađe sugrađane u rad preko 150 sportskih klubova koji aktivno rade na teritoriji Grada Zrenjanina. Nadamo se da ćemo taj zdrav način života i sport promovisati kao vrednost ovog grada. Sport treba u narednim godinama da dobije sve značajniju ulogu, ne samo kao društvena već i kao ekonomska aktivnost. Upravo kroz organizaciju velikih takmičenja koja se planiraju za ovu i narednu godinu u Zrenjaninu, ako i ona koja smo imali, dokazujemo da se na "velika vrata" sport vraća, a nadamo se da će tome doprineti i rezulati naših sportista. Podržaćemo, pre svega, rad sa najmlađima, a iz njega će sigurno proisteći i kvalitet po kom je Zrenjanin uvek bio prepoznatljiv – istakao je na otvaranju manifestacije "Šta treniraš?“ gradonačelnik Zrenjanina.