Održana konstitutivna sednica Gradskog saveta za mlade

Nakon što je, odlukom Skupštine grada, izabran novi sastav Gradskog saveta za mlade, ovo telo održalo je prošlog petka, 15. novembra, kontitutivnu sednicu na kojoj je usvojen Poslovnik o radu Saveta. Sednicu je otvorila i članove Saveta pozdravila Dragana Lazić, zamenica sekretara Skupštine grada.
 
 
Prema Odluci Skupštine grada Zrenjanina o Gradskom savetu za mlade, Savet između ostalog, koordinira i podstiče saradnju između Gradske uprave i omladinskih organizacija i udruženja i pruža pomoć u realizaciji njihovih aktivnosti, daje mišljenje o predlozima projekata omladinskih organizacija i udruženja, odnosno drugih udruženja građana i organizacija koja se delimično ili potpuno finansiraju iz budžeta grada i prati njihovo ostvarivanje.
 
   
 
Skupština grada Zrenjanina je za predsednika Gradskog saveta za mlade izabrala Jelenu Pirić, a za članove Kristijana Kadarjana, Nenada Joksimovića, Rajka Kapelana, Borsia Klaća (svi studenti), diplomiranog inženjera industrijskog inženjerstva birotehničara Milana Dopuđu i birotehničara Marijanu Novaković.