Portret predsednika Republike u kabinetu gradonačelnika

Savetnik predsednika Republike Srbije, Radoslav Pavlović, predao je danas gradonačelniku Zrenjanina, Ivanu Bošnjaku, fotografiju predsednika Republike Tomislava Nikolića. Fotografija će se ubuduće nalaziti u kabinetu gradonačelnika, u skladu sa ustaljenom demokratskom praksom, prisutnom i u drugim državama.
 - Portret predsednika nalazi se, po pravilu, u našim diplomatskim i konzularnim predstavništvima, u predsedništvu Srbije i u kabinetima Vlade. To jeste jedan od simbola demokratije i simbola predstavljanja Republike, s obzirom da je predsednik Republike izabran demokratskim putem – istakao je Radoslav Pavlović.
 
       
 
Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak rekao je da je u pitanju simbol državnosti Republike Srbije.
- Nadam se da će i moje kolege, predsednici opština, gradonačelnici drugih gradova poći za ovim demokratskim principom, a to je, da uz simbole države – grb i zastavu – svakako stoji i ličnost predsednika Republike i portret koji treba da bude istaknut na odgovarajućem mestu. Ova forma podrazumeva i određenu suštinu, a to je da Republika Srbija i u svojim lokalnim samoupravama predstavlja jedan temelj demokratije i državnosti – kazao je gradonačelnik Bošnjak. 
 
 
Predaji portreta predsednika Srbije i postavljanju u kabinetu gradonačelnika prisustvovala je i Dubravka Bulovan Bengin, članica Gradskog veća grada Zrenjanina.