Potpisan sporazum o izgradnji dečjeg vrtića u Štrpcu

Sporazum o izgradnji dečjeg vrtića u opštini Šrpce juče su, u Domu kulture u ovom mestu na Kosovu i Metohiji, potpisali predstavnici Novog Sada, Zrenjanina, Titela, Soko Banje, Kancelarije za Kosovo i Metohiju vlade Republike Srbije i opštine Štrpce.
 
U ime Novog Sada sporazum je potpisao gradonačelnik Miloš Vučević, u ime Zrenjanina potpis na sporazum stavio je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Oliver Mitrović, zamenik predsednika opštine Titel, Marinko Trivunović je sporazum potpisao u ime te opštine, dok je u ime vladine Kancelarije za KiM sporazum potpisao pomoćnik direktora Mirko Krlić, a u ime domaćina predsednik privremenog organa opštine Štrpce Ivan Redžić.
 
U delegaciji Grada Zrenjanina, koja je juče prisustvovala potpisivanju Sporazuma, osim Mitrovića bio je i poslanik u Skupštini AP Vojvodine, dr Predrag Matejin, a njima će se u Štrpcu danas priključiti i gradonačelnik, mr Ivan Bošnjak, u sklopu nastavka posete ovoj bratskoj opštini.
 
Mirko Krlić je rekao da je Kancelarija čiji je on pomoćnik direktora pokrenula akciju bratimljenja opština iz centralne Srbije sa opštinama sa Kosova i da je ta akcija dala svoj rezultat u vidu potpisivanja sporazuma o izgradnji dečjeg vrtića.
- Izgradnju dečjeg vrtića zajednički će finansirati bratski gradovi i opštine sa opštinom Štrpce - Novi Sad, Zrenjanin, Titel i Soko Banja - kazao je Krlić, dodajući da je činjenica da Štrpce poslednjih godina ima najveći prirodni priraštaj i glavni razlog što se rodila ideja o izgradnji dečjeg vrtića.
 
Predsednik Privremenog organa u opštini Štrpce Ivan Redžić je kazao da je vrednost radova procenjena na 21 milion dinara i da bi radovi trebalo da budu završeni do početka naredne školske godine.
 
On je naglasio da u opštini Štrpce postoji jedan vrtić čiju su izgradnju finansirale opštine iz Vojvodine, a čiji kapaciteti nisu dovoljni da prime sve mališane, te da je u planu da svako naselje u toj opštini narednih godina dobije vrtić.