Dodeljene Svetosavske stipendije za školsku 2013/14 godinu

U Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu juče su svečano dodeljene Svetosavske stipendije za školsku 2013/14 godinu, koje je zaslužilo pet studenata i jedanaest učenika srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina. Stipendije je uručio predsednik Humanitarne organizacije "Svetosavlje" Budimir Jovanović, a svečanosti su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Radovan Bulajić, kao i članovi Upravnog odbora "Svetosavlja".
 
 
Odlukom Upravnog odbora HO "Svetosavlje", stroge konkursne kriterijume ove godine je ispunilo 16 kandidata i njima će pripasti stipendija u iznosu od 30 hiljada dinara (učenici), odnosno 80 hiljada dinara (studenti), na godišnjem nivou, koja će im se isplaćivati u deset mesečnih rata. 
 
Najbolji među najboljima, koji su ove školske godine zaslužili stipendije HO "Svetosavlje", su studenti Jasmina Simić, Vesna Simić, Anđelka Ilić,  Marijana Pulja i Stefan Mojse  i učenici Verica Simić,  Zorana Popovac,  Maja Popovac, Aleksandra Stošić, Kristina Mojse, Nina Đukanović, Anica Dragaš, Stefan Rauški, Boris Martinović, Isidora Savić i Srđan Savić. 
 
   
 
Prisutnima se, na početku svečanosti, obratio predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Radovan Bulajić, porukom da je "ulaganje u znanje budućnost, ali i sadašnjost našeg naroda".
 - Gradska vlast i uprava uvek će podržavati ovakve aktivnosti zajednice. Mi ćemo, kroz naše aktivnosti, iz budžeta takođe stipendirati dobre učenike i studente, i iskreno mislimo da su oni budućnost ovoga naroda – rekao je predsednik zrenjaninske Skupštine.
 
   
 
Predsednik HO "Svetosavlje" Budimir Jovanović pomenuo je neke od brojnih aktivnosti ove organizacije usmerenih ka mladim ljudima, očuvanju vere i negovanju tradicije. 
- Takođe, apelujem na sve ljude dobre volje da pomognu našu decu i omladinu, kako bi izašli na pravi put i kako bi tradiciju, kulturu, veru našeg naroda zadržali, nosili duboko u sebi i kako bi davali primer i drugim đacima, uopšte omladini, kako se treba ponašati u životu i kako činiti dobra dela – istakao je on. 
 
   
 
U ime stipendista, skupu se obratila učenica Zrenjaninske gimnazije Nina Đukanović, inače državni prvak iz predmeta biologija, koja se zahvalila Humanitarnoj organizaciji "Svetosavlje" na podršci.
- Drago mi je što postoje organizacije koje podržavaju mlade talente i inspirišu nas da i u budućim vremenima postižemo neke uspehe. Nadamo se da ćemo ih ostvariti i ove školske godine, kao i narednih, tokom studija – kazala je ona.