Janjić: 180 miliona dinara za uređenje infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić obišao je danas, zajedno sa svojim saradnicima i direktorom Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju i uređenje grada, Goranom Kravarušićem, radove na asfaltiranju puta u Žabaljskoj ulici na "Bagljašu“ i radove na izgradnji pešačke staze u Topličinoj ulici u naselju "Šumica”.

 

 

Janjić  je danas podsetio na ranije navode o tome da će 2014. godina biti razvojna, pa su, kako je rekao,  i prilikom izrade budžeta za 2014. godinu predviđeni brojni radovi na izgradnji infrastrukture.
- Pred nama je mnogo radova, asfaltiranja i sve ono što nam se spočitavalo u prethodnom periodu u 2014. godini će biti nadoknađeno. Konačno, sada, sa prvim lepim danima krenuli smo u rešavanje "repova“ iz 2011. godine, Žabaljska ulica je već dve godine u izuzetno lošem stanju, krećemo odavde, pripremni radovi su počeli i očekujemo da će radovi na asfaltiranju početi ovog vikenda, a zatim i prelazak na drugu lokaciju u gradu – kazao je novinarima Janjić.

 

 

On je dodao da će u narednom periodu biti radova i u naselju "Gradnulica“ i u Mesnoj zajednici "Žarko Zrenjanin“, ali i u naseljenim mestima, tačnije,  Botošu, Melencima, Perlezu i Čenti.
- Ovog proleća biće zaista mnogo asfaltiranja kako u Zrenjaninu, tako i u naseljenim mestima – zaključio je Janjić i naglasio da je iz gradskog budžeta za radove na uređenju infrastrukture izdvojeno oko 180 miliona dinara, ali da će sredstva za te namene biti i veća jer je, kako je naveo, u planu da se obavi i više od prvobitno planiranog posla. Za to će sredstva biti obezbeđena rebalansom budžeta.  

 


Goran Kravarušić je istakao da je za radove u Žabaljskoj ulici izdvojeno 10 miliona dinara, izvođač je firma "Put invest“ iz Novog Sada,  a investitor zrenjaninska Direkcija za gradnju i uređenje grada.
Kravarušić je napomenuo da se uporedo sa radovima u ovoj ulici odvijaju i radovi na asfaltiranju Vojvođanske ulice u naseljenom mestu Knićanin.
- To znači da su formirane su dve ekipe za asfaltne radove, takođe, formirana je i treća koja radi pretres kocki u ulici dr Vase Savića, a u planu je i formiranje četvrte ekipe koja će biti angažovana na sanaciji Gimnazijske ulice – rekao je on.

 


Prema rečima Kravarušića, radovi na izgradnji trotoara u naselju "Šumica“ izvode se iz redovnog održavanja trotoara, završena je javna nabavka, izvođač je firma "Trenč“ iz Zrenjanina, a ukupna vrednost te nabavke je 10 miliona dinara.
- Pored "Šumice“ biće zastupljene i druge mesne zajednice i naseljena mesta u kojima će biti izgrađeni novi trotoari – objasnio je direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada, Goran Kravarušić.
Za danas je, kako je ukazao, planiran sastanak sa direktorom JKP „Vodovod i kanalizacija“, na kome će biti reči o izgradnji infrastrukture u Gimnazijskoj ulici, budući da je u planu izgradnja kanalizacije, i nakon toga biće precizirano kada će radovi na uređenju te ulice biti izvođeni.
- Po mom mišljenju, radovi bi mogli krenuti za oko pet dana, i trajaće oko dva meseca – dodao je Kravarušić.