Jubilej ''Dijamanta'' - 75 sadnica hrasta za 75 godina kompanije

Povodom jubileja - 75 godina od početka proizvodnje u industriji ulja "Dijamant", ova kompanija organizovala je simboličnu sadnju 75 sadnica piramidalnog hrasta tokom "Prolećne nedelje sadnje 2014", u periodu od 25.03. do 31.03.2014. god. u zoni pešačke i biciklističke staze Zrenjanin - Aradac. U akciji su učestvovali zaposleni "Dijamanta" i aktivisti udruženja građana "Dobro drvo", u saradnji s firmom "Naš vrt", a sadnjom je koordinirala JP "Direkcija za izgradnju grada Zrenjanina", dip. inž. pejzažne arhitekture Jelena Purkov.
 
 
Završetku sadnje hrastova prisustvovali su danas gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak i generalna direktorica "Dijamanta" Slavica Kešelj. Grad Zrenjanin ovim je dao punu  podršku toj, ali i drugim akcijama koje kompanija planira da realizuje u godini jubileja, a gradonačelnik Zrenjanina istakao je da se "Dijamant" ovom akcijom, kao i u prethodnom periodu, pokazuje i kao društveno-odgovorna i dinamična kompanija.
- 75 sadnica za 75 godina postojanja kompanije, ovde, na prilazu Zrenjaninu, pokazuje kako bi i drugi društveni faktori mogli da se uključe u razvoj svoje zajednice. Naravno da očekujemo da, ne samo kompanije i pojedinci, već i svi zainteresovani sugrađani na ovakav način podrže i izgradnju ovih vetrozaštitnih pojaseva, ali i jedan zdrav život u našem gradu – rekao je gradonačelnik Bošnjak i dodao da je dalji razvoj i uspeh kompanije kao što je "Dijamant" dragocen i značajan
- Očekujemo da i njihove planirane investicije u našem gradu teku bez posebnih problema, a da sve one potrebe koje i grad i kompanija imaju šira zajednica prepozna. 
 
   
 
Generalna direktorica "Dijamanta" Slavica Kešelj rekla je da je ova akcija ozelenjavanja jedna u nizu društveno odgovornih aktivnosti u godini kada "Dijamant" navršava 75 godina svog postojanja.
- Ova aktivnost je i u duhu vremena, gde mi vodimo izuzetno računa o svom okruženju, o održavanju svih resursa u kojima učestvujemo. Po tome smo i poznati, jer imamo kvalitetne projekte zaštite životne sredine i ovo je tema godine u kojoj je to došlo do posebnog izražaja i značaja. 
 
   
 
Značajno je napomenuti da je kompanija "Dijamant" obezbedila i trogodišnje stručno održavanje ovih sadnica, tako da će građani Zrenjanina, a posebno korisnici pešačko-biciklističke staze ka Aradcu dobiti trajnu zelenu oazu na ovom potezu.