Održana 77. sednica Gradskog veća

Na današnjoj sednici članovi Gradskog veća su, između ostalog, razmatrali Amandmane podnete na Predlog Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća ''Zrenjaninska objedinjena naplata'' Zrenjanin i Amandman podnet na Predlog Statuta Javnog komunalnog preduzeća ''Zrenjaninska objedinjena naplata'' Zrenjanin.
Pored toga, usvojen je i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti MZ ''Nikola Tesla'' Zrenjanin za izdavanje u zakup poslovnog prostora koji se nalazi u okviru zgrade br. 1 u ul. Ive Lole Ribara br. 19 u Zrenjaninu, a najviše tačaka današnjeg dnevnog reda odnosilo se na davanje saglasnosti na Predloge Zaključka o davanju saglasnosti na izmenu i dopunu finansijskog plana mesnih zajednica.U dnevni red uvršetena je i tačka Predlog zaključka o dodeli sredstava za održavanje javnih česmi u Lukićevu, Ečki, Stajićevu, Melencima, Lazarevu i Mesnoj zajednici "Veljko Vlahović“, a na čijim teritorijama se one i nalaze.Sednicom je predsedavao gradonačelnik u ostavci Ivan Bošnjak.
 - Glavne teme vezane za rad naših mesnih zajednica, odnosno izmene i dopune finansijkog poslovanja, u skladu sa rebalansom budžeta. Poslednja tačka se odnosila na finansiranje rada javnih česmi budući da je određeni rok za legalizaciju istekao i sada se daje dodatno vreme kako bi se moglo nastaviti redovno održavanje postojećih česmi, a da se što pre uvedu u zakonski okvir što do sada nije bilo urađeno – rekao je novinarima nakon sednice Bošnjak. 
On je istakao dobru saradnju sa članovima veća i naveo da se na osnovu broja sednica može zaključiti da je bilo puno posla i da je mnogo toga urađeno.- Članovi veća uglavnom su aktivno učestvovali u donošenju odluka i u sveukupnom radu Gradskog veća, tako da možemo reći da smo za ovih 22 meseca, koliko smo funkcionisali kao Gradsko veće, imali puno posla i da smo doneli određene okvire koji su potrebni za dalji razvoj naše zajednice, ali i uticali pozitivno na prethodni period – dodao je on.