Prijem za fudbalere KMF SAS Marbo

Čelnici Grada Zrenjanina priredili su danas prijem za fudbalere kluba malog fudbala SAS Marbo iz Zrenjanina, vicešampione Premijer lige Srbije u sezoni 2013/14. Prijemu su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak, zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić, članica Gradskog veća Zlatana Ankić i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina, Simo Salapura. 
 
 
U prijatnom ambijentu Gradske bašte i u neformalnoj atmosferi, fudbaleri SAS Marba i trener Milivoj Batinica izneli su svoje impresije nakon finalnih mečeva play-off-a u kojima su poraženi od kragujevačkog "Ekonomca". Istaknuto je tom prilikom da rezultat finala ne predstavlja realan odnos snaga, s obzirom da je zrenjaninska ekipa vodila u prvom meču 2:0, potom poražena 2:3, a u revanšu, bez povređenog standardnog golmana Kalabe, nije se moglo više od visokog poraza. Trener Milivoj Batinica o tome kaže:
- Borili smo se protiv kluba čiji budžet prevazilazi i neke prvoligaše "velikog" fudbala i iznosi oko 400 hiljada evra. Ovo je veliki uspeh za nas, nismo se nadali ni finalu, s obzirom da smo prošle godine tek ušli u Premijer ligu. Mislim da smo napravili dobar temelj i da klub može naredne godine i da napadne titulu prvaka. – kaže Batinica. 
 
   
 
Na pitanje šta se dogodilo s ekipom nakon vođstva od 2:0 u prvom meču finala, u "Medisonu", Batinica ističe:
- Analiza je bila zaista duga i teška. Desilo se da smo psihološki pali, uplašili se pobede, jednostavno nismo verovali da možemo doći u situaciju da pobedimo. Mislim da je rezultatom u prvoj utakmici bilo rešeno i pitanje pobednika finala. U revanšu smo igrali bez golmana, koji je slomio prst na zagrevanju i poraz koji je usledio – 1:10 – sigurno ne odslikava stvarno stanje na terenu.  
- Budžetom za 2014. godinu predvideli smo mnogo veća sredstva nego u prethodnom periodu za sport, za klubove, kako za vrhunski, tako i za masovni sport, za školski sport, i za sportske objekte. Ovo je veliki uspeh jednog zrenjaninskog kluba i nadamo se da će i ovaj i još neki drugi klubovi aktivno učestvovati u najvišim rangovima gde se takmiče i nadam se da će se Zrenjaninu opet vratiti epitet "Grada sportova" – kaže zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić. 
 
 
 
 
Gradska većnica za oblast sporta Zlatana Ankić kaže da se grad ponosi ovom ekipom i njenim rezultatom.
-  Gradska uprava se opredelila početkom godine da stane iza klubova kao što je SAS. Oni su u prvoj kategoriji klubova iza kojih mi stojimo, kakve želimo da imamo i koje ćemo nastaviti da podržavamo – kazala je Ankićeva.
 
Tokom prijema nagovešteno je učešće fudbalera SAS Marba na brojnim turnirima u malom fudbalu, u letnjem periodu, a početak priprema za novu sezonu zakazan je za 2. avgust. Do tada će KMF SAS Marbo nastupiti i na trurniru u Beču, uz najbolje ekipe iz šest država.