Sutra se održava ''Noć muzeja''

Ovogodišnja "Noć muzeja" biće održana sutra, 7. juna u terminu od 18 do 02 h. Pošto je prvobitno planirana "Noć muzeja" odložena zbog vanredne situacije Srbiji , došlo je do nekih izmena u programu ali te izmene su minimalne.
 
U osmoj zrenjaninskoj Noći muzeja Narodni muzej Zrenjanin pripremio je zanimljiv program, pored četiri radionice, dva koncerta biće još jedanaest različitih sadržaja u izložbenim salonima i stalnoj postavci. Razlika u odnosu na već najavljeni program je izmena izložbe u Salonu (radi se o izložbi "Tropi" Milene Jeftić Ničeve Kostić) i dodavanje još jednog sadržaja u stalnoj postavci - "Bufalo Bil u našem gradu".
 
 
Ove godine "Noć muzeja" ima dvanaest učesnika u Zrenjaninu, a ulaz je besplatan. Učesnici u Zrenjaninu će pored Narodnog muzeja Zrenjanin biti i: Savremena galerija Zrenjanin, Kulturni centar Zrenjanin, Istorijski arhiv, Narodno pozorište "Toša Jovanović", Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin", Arhiv fotografije, BID - Unapređena zona poslovanja, Pozorišni klub Zeleno zvono (Novi optimizam), Umetnička asocijacija Zrenjanin, Knjižara "Teatar" i Osnovna i srednja škola "9. maj".
 
Izmene u programu ostalih učesnika su izostanak predstave Narodnog pozorišta, izmena lokacije programa Umetničke asocijacije i izmena izložbi Kulturnog centra Zrenjanin.
 
"Noć muzeja" ove godine ima i humanitarni karakter, pa će posetioci u Narodnom muzeju moći da daju prilog za nastradale u poplavama u Srbiji.  
 
U prilogu se nalaze program Narodnog muzeja Zrenjanin i program ostalih učesnika u Noći muzeja: