Prijem za Stefana Janjatova, vicešampiona Evrope u kombat savateu

Stefan Janjatov, član zrenjaninskog savate kluba "Banat" osvojo je srebrnu medalju na evropskom šampionatu u ovom sportu, održanom u francuskom gradu Bužeu od 12. do 15. juna, gde je nastupao u juniorskoj kategoriji, do 75 kg. Tim povodom, za Stefana je danas priređen prijem u Gradskoj kući u Zrenjaninu, a u prijatnom ambijentu Gradske bašte Janjatovu su na uspehu čestitali Zlatana Ankić, članica Gradskog veća zadužena za sport, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Simo Salapura i predsednik Upravnog odbora SSGZ Rajko Petrović. 
 
 
Prijemu je prisustvovao i trener Stefana Janjatova, Slobodan Popov, nekada i sam šampion u ovom sportu, koji je rekao da je čitava godina protekla u dobrim pripremama.
- Stefan je u Francuskoj imao četiri borbe, u tri je ubedljivo pobedio, a u finalu se sastao s domaćim takmičarem. I ta borba je bila izjednačena, a mislim da je Stefanovo neiskustvo doprinelo da je izgubi. U svakom slučaju, odličan rezultat i veliko iskustvo za njega, koji je tituli svetskog vicešampiona dodao i drugo mesto u Evropi – rekao je Popov i dodao da u Zrenjaninu postoje dobri uslovi za trening.
- U tome nam pomaže Javna ustanova "Sportski objekti", naša sala je tamo, a naravno i Grad Zrenjanin, koji nas finansira preko programskih aktivnosti i Sportski savez Grada  Zrenjanina, koji takođe pomaže naš rad.  
 
   
 
I na ovaj prijem u Gradskoj kući Stefan Janjatov je stigao s treninga, što govori o ozbiljnosti kojom se posvećuje pripremama za naredne mečeve i takmičenja. Ovaj dvadesetogodišnjak savate trenira četiri godine, a o utiscima s evropskog prvenstva kaže:
- Ove godine povećao sam i kilažu na 75 kg, što je bio novi izazov za mene. Svaka borba na ovom prvenstvu bila je teška na svoj način, ali ipak izdvajam finalnu, na koju su dosta uticali i treneri i sudije, naravno i sami borci. Francuzi su među najjačim takmičarima u ovom sportu i najtežim protivnicima za mene. Za ovo prvenstvo pripremao sam se od početka godine, a sada, posle njega, polako se pripremam za državno seniorsko prvenstvo, koje je izborno za naredno svetsko prvenstvo i nadam se da ću osvojiti zlato i obezbediti plasman na to prvenstvo – istakao je Janjatov.  
 
 
Članica Gradskog veća Zlatana Ankić pozdravila je uspeh našeg takmičara i rekla da savate, iako, po kategorizaciji, ne spada u prvu kategoriju sportova iza kojih je država stala, ne znači da nije masovan i popularan sport.
- To je, u suštini, "mali" sport po sredstvima koja mu se upućuju, a "veliki", s druge strane, po broju vežbača. Uprkos malim uloženim sredstvima, takmičari donose velike rezulate, poput ovog dečka iz Melenaca, što je meni posebno drago, s obzirom da se radi o sportisti iz jednog naseljenog mesta. Izuzetan uspeh, evropska medalja koja je stigla u naš grad, a pritom je Stefan '94. godište, što znači da obećava i veće rezultate u budućnosti. Ono što je još sjajno za savate klub "Banat" u Zrenjaninu jeste da oni imaju izuzetne trenere, koji kvalitetno rade, i za sobom sada već imaju jednu tradiciju dobrih rezultata. Grad će se truditi, koliko god može, da podrži rad ovog kluba koji se nameće konstantnim kvalietom – poručila je Ankićeva tokom današnjeg prijema u Gradskoj kući u Zrenjaninu.