Turnir u malom fudbalu ''Bagljaš 2014'' - lopta krenula s centra

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Duško Radišić, izveo je sinoć početni udarac na prvoj utakmici turnira u malom fudbalu "Bagljaš 2014", čime je i zvanično otvorio ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju. Šesnaesti put, na terenu OŠ "Petar Petrović Njegoš" u Zrenjaninu, prijavljene ekipe nadmetaće se u kategorijama veterana, seniora, juniora i pionira, a masovna poseta već prve turnirske večeri obećava da će naši brojni sugrađani prisustvovati utakmicama.
 
   
 
Predsednik Organizacionog odbora turnira Predrag Tatić kaže da se na turnir prijavilo 62 ekipe, što je nešto manje nego prošle godine, ali i očekivano, s obzirom da je, zbog Svetskog prvenstva u fudbalu, termin turnira pomeren ka sredini leta.
- Ovo je svojevrsno "buđenje" Bagljaša, jer smo svesni situacije u kojoj sve manje naših sugrađana ima mogućnosti da otputuje na letovanje. Program svake večeri počinje u 19.30 časova, utakmicom pionira, od 20 časova kreću seniori, potom veterani, a onda slede još dve utakmice seniora. 
 
   
 
Tatić je, kao favorite turnira u seniorskoj konkurenciji, označio ekipe SAS i Akademije fudbala "Bambi", koje su prepoznatljive i u širim okvirima, a istakao je i da su učešće na ovom turniru uzele i ekipe iz Pančeva i Novog Sada, kao i da se očekuje poseta nekih od reprezentativaca naše zemlje, u malom i velikom fudbalu.
 
   
 
Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić rekao je da je Grad Zrenjanin podržao organizaciju turnira i pozvao, pre svega, mlade da se što više uključe u sportske aktivnosti. 
- I ova poseta naših sugrađana iz najvećeg gradskog naselja govori o svojevrsnoj "uvertiri" pred manifestaciju koja sledi krajem avgusta - "Dane piva". Turnir predstavlja i značajan doprinos samoj mesnoj zajednici i osnovnoj školi, jer se svake godine nešto ulaže u ove sportske terene, od zaštitnih mreža, reflektora, koševa. Značajno je da se naši mladi sugrađani okupljaju oko sporta i ovakvih manifestacija, da se više međusobno druže i da manje vremena provode pred kompjuterima – istakao je Radišić.