Intenzivirani razgovori s predstavnicima kineske korporacije CNEEC

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i pomoćnik gradonačelnika za investicije Ivan Dević razgovarali su proteklog vikenda u Gradskoj kući u Zrenjaninu s predstavnicima kineske korporacije CNEEC, čime su intenzivirani razgovori o međusobnoj saradnji, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Grada Zrenjanina i te korporacije, sredinom juna ove godine. 
 
Podsećamo, na osnovu Memoranduma o razumevanju trasirani su koraci međusobne saradnje i otvorene mogućnosti za ulaganja kineske nacionalne elektro-energetske korporacije CNEEC iz Pekinga u našem gradu u tri oblasti: razvijanju kargo-centra, industrijske zone i u oblasti zaštite životne sredine i obnovljivih izvora energije.
 
 
Predstavnici kineske korporacije i čelnici Grada Zrenjanina razgovarali su u svetlu nedavne posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Republici Kini i Samita premijera Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Beogradu, najavljenog za decembar ove godine u Beogradu. 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ističe značaj razgovora s predstavnicima kineske korporacije i navodi da se neophodna dokumentacija o planiranom kineskom ulaganju u naš grad mora naći pred učesnicima Samita u Beogradu.
- S obzirom da je u pitanju investicija od državnog značaja, o njoj se pripremaju dogovori u Vladi Republike Srbije, odnosno mešovitoj međuvladinoj komisiji za trgovinu i ekonomsku saradnju sa Kinom. Očekujemo da će, nakon ovih naših razgovora i predstojećeg Samita u Beogradu, Zrenjanin ubrzo biti jedna od značajnih lokacija u Srbiji u kojima su realizovane kineske privredne investicije – ocenio je razgovore s kineskim investitorima gradonačelnik Janjić. 
 
   
 
Kineska korporacija, kako je objašnjeno prilikom potpisivanja Memoranduma, sastavljena je iz tri srodne inžinjerske celine - mašinske industrije, elektro-energetske oblasti i elektro-energetsko-tehnološke oblasti i predstavlja se pod nazivom "Sinomach-CNEEC-CNEETC", pod kojim je njihovo predstavništvo registrovano i u našoj zemlji. Posluje u 40 zemalja sveta i kao holding upošljava 4 miliona ljudi, s baznim interesom u oblasti energetike. Korporacija je osnovana od strane Republike Kine i 100% je u državnom vlasništvu.