Održana 82. Sednica Gradskog veća

Na dnevnom redu današnje Sednice Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, bilo je 20 tačaka, a među njima su bile i tačke koje su se ticale predstojeće grejne sezone: Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom i Predlog Odluke o izmeni Metodologije utvrđivanja cena za instalisanu snagu i isporučenu količinu toplotne energije tarifnom kupcu sa uputstvom za raspodelu obračuna, koje su i usvojene, za razliku od tačke kojom je dopunjen dnevni red, a koja se odnosila na povećanje cene daljinskog grejanja.

Gradonačelnik Janjić je nakon sednice novinarima izjavio da je Gradska toplana predložila Gradskom veću da usvoji nove cene daljinskog grejanja za ovu sezonu, ali da na osnovu procene službi, te predložene nove cene ipak nisu prihvaćene. 

- Mi smo na osnovu analiza koje smo zatražili, usvojili drugačije cene i očekujemo od menadžmenta Gradske toplane da tu razliku, koja će sigurno iznositi 45 do 46 miliona dinara, nadoknadi kroz racionalizaciju poslovanja u samom preduzeću - rekao je gradonačelnik Janjić i istakao da nove cene daljinskog grejanja ne bi trebalo da budu značajno veće u odnosu na sadašnje 

 

 Resenje cene grejanja

 

Članovi Gradskog veća usvojili su Predlog Odluke o kriterijumima za kategorizaciju opštinskih puteva i ulica na teritoriji grada Zrenjanina, a izvestilac po ovoj tački, Marko Majstorović je rekao da je stara odluka bila neprecizna i da je nova urađena na predlog Direkcije za izgradnju i uređenje grada.

U nastavku sednice usvojen je i Predlog Odluke o donošenju Plana generalne regulacije ''Bagljaš'' u Zrenjaninu. Izvestilac Ljiljana Pecelj Luburić je objasnila da će nova odluka dati uslove za izdavanje lokacijskih dozvola i sličnih dokumenata, a da su u izradi Plana usvojene i neke od pristiglih žalbi prilikom javne rasprave. Takođe, usvojen je i Predlog Odluke o izradi izmena i dopuna Prostornog plana grada Zrenjanina. Time je usvojena primedba o transportu smeća do gradske deponije, a tiče se i segmenta koji se odnosi na gradnju crkve u Knićaninu. 

 

Danas je usvojen i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi grada Zrenjanina, kao i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada Zrenjanina, Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o održavanju komunalne higijene, koja je sada usklađena sa Zakonom o komunalnim delatnostima. Članovi Gradskog veća podržali su i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji grada Zrenjanina kojom će biti izmenjena procedura za dobijanje svih potrebnih dokumenata.

 

Na današnjoj sednici prihvaćen je i Predlog Zaključka o prihvatanju Informacije o obuhvatu građevinskog područja bespravno izgrađenog naselja ''Aradački atar'', kao i Predlog Zaključka o usvajanju Izmena i dopuna Programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine grada Zrenjanina u 2014. godini.

Članovi veća usvojili su danas i Predlog Zaključka o poveravanju MZ ''Tomaševac'' Tomaševac na čuvanje i održavanje spomenika kapetanu Radivojeviću, Predlog Zaključka o davanju saglasnosti MZ ''Berbersko-bolnica'' Zrenjanin za izdavanje u zakup poslovnog prostora u ul. Dr Vase Savića br. 4, Zrenjanin i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti MZ ''Dolja-Crni Šor'' Zrenjanin za izdavanje u zakup poslovnog prostora u sklopu Doma MZ ''Dolja-Crni Šor'' u ul. Tomićeva br. 47/A, Zrenjanin.

Takođe, prihvaćen je Predlog Rešenja po žalbi poreskog obveznika ''Autobanat'' DOO Zrenjanin – u stečaju iz Zrenjanina i Informacija o zahtevu za odlaganje plaćanja poreskog duga poreskog obveznika ''SIMPO'' kompanija A.D. iz Vranja.