Slava u Botošu - nazire se završetak izgradnje sportske sale

Roždestvo Presvete Bogorodice, Mala Gospojina, dan MZ "Botoš" i seoska slava, obeležena je u tom naseljenom mestu na teritoriji Grada Zrenjanina manifestacijama koje su okupile velik broj meštana i njihovih gostiju. Nakon tradicionalnog rezanja slavskog kolača u hramu u centru sela, domaćini i zvanice su se okupili u sportskoj sali pri osnovnoj školi "Prvi oktobar", gde je gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, simboličnim ukljućenjem rasvete, nagovestio završetak izgradnje tog objekta, započete pre više od tri decenije. 
 
   
 
Kako je saopštio Branislav Lazić, predsednik Saveta MZ Botoš, to telo donelo je odluku da se hala nazove imenom jednog od najvećih ruskih sportista svih vremena i najboljeg rvača grčko-rimskim stilom 20. veka – Aleksandar Saša Kareljin. Botoš je poznat kao sredina u kojoj rvački sport ima dosta pristalica i odakle je poteklo više kvalitetnih rvača, pa su ovom događaju prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković. Osim gradonačelnika Zrenjanina Janjića, u Botoš su stigli i načelnik Srednjebanatskog upravnog okruga Dušan Šijan, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici Ivan Dević i Duško Radišić, zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev i sekretar Skupštine grada Milan Mrkšić, načelnik Školske uprave za Banat Staniša Banjanin, pojedini članovi Gradskog veća, poslanici u Skupštini AP Vojvodine i odbornici u Skupštini grada Zrenjanina. 

 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić još jednom je istakao da, osim uređivanja Zrenjanina, stalnih razgovora s investitorima, čiji će rezultati brzo biti vidljivi, rešavanja problema pijaće vode, grad ne zaboravlja svoja 22 naseljena mesta. 
- Ovo je samo jedan mali detalj svega onog što radimo za naša sela, i ovde žive neka deca, i ovde se neka deca bave sportom i mislim da treba da imaju slične uslove kao ona deca koja idu u Zrenjaninsku gimnaziju ili u školu "Petar Petrović Njegoš" na Bagljašu. Ja mogu da čestitam slavu svim Botošanima i nadam se da ćemo do sledeće slave još toga ovde uraditi, pre svega u sportskoj hali – kazao je gradonačelnik Zrenjanina.   
 
                
 
Predsednik Saveta MZ Botoš, Branislav Lazić, izrazio je očekivanja da će hala biti u funkciji do kraja novembra i da će tada u njoj biti organizovana prva sportska takmičenja. 
- Vrednost radova koji su danas simbolično završeni puštanjem u rad rasvete iznosi oko 3 miliona dinara, a mi očekujemo za 29. novembar, a najkasnije do kraja godine, da hala bude u funkcionalnom stanju i da se održavaju mečevi. Naglasio bih da je Botoš mesto rvanja, da imamo rvače u Drugoj saveznoj ligi, da su to sve botoška deca i da će se dom sportova, uz njegovu saglasnost, zvati po velikanu rvanja, Aleksandru Kareljinu, osvedočenom prijatelju srpskog naroda. Od radova u hali potrebno je da se završi pod i da se okreče pojedini delove, a sredstva su obezbeđena od strane lokalne samouprave i Ministarstva omladine i sporta – naveo je Lazić.