Trka za srećnije detinjstvo i u Zrenjaninu

Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom grada Zrenjanina i Savezom za školski sport Grada Zrenjanina, i ove godine, organizuje humanitarno rekreativnu akciju “Trka za srećnije detinjstvo”, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili članica Gradskog veća Zlatana Ankić, Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta Zrenjanin, Simo Salapura, generalni sekretar Saveza za sport Grada Zrenjanina i Jovan Lekić iz Saveza za školski sport.

 

 

Reč je o manifestaciji Nacionalnog društva Crvenog krsta Srbije, koja se u svim gradovima održava istog dana u ist vreme, a moto akcije je “IMAMO CILJ – DOĐI NA START“.

Ovogodišnja akcija „Trka za srećnije detinjstvo” će biti realizovana u subotu, 4. oktobra 2014. godine  sa početkom u 11,00 časova, u centru grada na Trgu slobode.  

Kako je rečeno, cilj akcije je da se prodajom učesničkih brojeva i putem sponzorstva prikupe sredstva za poboljšanje socijalno-materijalnog položaja posebno ugroženih kategorija dece a na osnovu sagledavanja potreba na lokalnom nivou. 

Kompletan prihod akcije biće usmeren unapređenju uslova života i školovanja mladih, a za učešće u trci potrebno je kupiti učesnički broj, koji se po ceni od 50,00 dinara može kupiti u Crvenom krstu Zrenjanin, Zmaj Jovina 1a ili na dan same Trke na startu.