''Dečja nedelja'' - karneval zrenjaninskih predškolaca

U nizu manifestacija kojima se obeležava "Dečja nedelja" u Zrenjaninu, juče je u centru grada održan maskenbal i karneval dece predškolskog uzrast, u organizaciji Predškolske ustanove "Zrenjanin" i Grada Zrenjanina.
 
 
Nekoliko stotina mališana iz svih zrenjaninskih vrtića, u najšarenijoj odeći i s najrazličtijim maskama koje su, s puno ljubavi, kreirali uz pomoć roditelja i vaspitača, defilovalo je kroz glavnu ulicu, da bi se svi zajedno okupili na Trgu slobode i predstavili veselim igračkim i pevačkim tačkama.
 
   
 
   
 
Prisutne učenike, njihove vaspitače i roditelje, pozdravili su zamenica direktora PU "Zrenjanin" Tanja Lojović i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji im je poručio da grad nema značajniji zadatak i obavezu od one da najmlađima omogući bezbedno odratsanje i školovanje, a kasnije da im obezbedi zapošljavanje i ostanak u svom gradu.
- Često boravim na ovom trgu, a danas je poseban trenutak, upravo zbog velikog broja dece koja su na njemu i koja predstavljaju budućnost ovog grada. Danas je i dan rođenja našeg velikana Mihajla Pupina i taj jubilej smo takođe prigodno obeležili u Dečjoj nedelji. Ono što mora da bude zaključak Dečje nedelje je da moramo još više da radimo da bi naša deca bila srećnija i zadovoljnija u našem gradu. To nam nije obaveza, to nam je čast i drago nam je što ćemo na tome raditi – rekao je Santovac i iskoristio priliku da balonom pošalje poruku iz Zrenjanina, kako je naglasio, "celom svetu"  - da je znanje zlatna lestvica na kojoj svi treba da radimo i da deca celog sveta treba da budu srećna. 
 
   
 
Na bini na Trgu slobode, uz decu su bili i predstavnici lokalne samouprave, a svi članovi Gradskog veća su, nakon održane sednice, došli da pozdrave dečji karneval i obeleže "Dečju nedelju".  
 
Nakon što je zamenik gradonačelnika Saša Santovac simbolično pustio prvi balon, put neba poletelo je na desetine balona i poslalo najlepše poruke zrenjaninskih mališana u nedelji posvećenoj njima i njihovom odrastanju.
 
   
 
Obeležavanje Dečje nedelje u Zrenjaninu završava se danas manifestacijom "Pod maskom – drugačiji, a isti", koju organizuju Osnovna i srednja škola "9. maj" i Grad Zrenjanin, kao i prijemom predstavnika učeničkih parlamenata i interaktivnom sednicom u Gradskoj kući.