Obeležavanje "Dečje nedelje" u Zrenjaninu

Priredbom i druženjem sa starim licima iz zrenjaninskog Gerontološkog centra  pod nazivom “Mostovi među granicama“ danas je u vrtiću “Poletarac” počelo obeležavanje “Dečje nedelje”, manifestcije koja se ove godine održava od 6. do 12. oktobra.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su zamenik gradonačelnika Saša Santovac, zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Olivera Lisica.

Santovac je podsetio da obeležavanje “Dečje nedelje” ima dugu tradiciju i da ove godine posebnu pažnju posvećuje osnaživanju porodice i prava svakog deteta da odrasta u porodičnom okruženju. 

 

  

 

- Želimo ovom prilikom da ukažemo na potrebu veće brige o deci, ali i omogućiti im sigurnost. Nažalost, svedoci smo da u ovim vremenima ima niz veoma neprijatih situacija, a činjenica jeste da moramo o deci brinuti, saslušati njihove potrebe - rekao je Santovac i ukazao da je u sklopu programa obeležavanja “Dečje nedelje” pripremljeno niz akivnosti, od kojih je jedna i ova, današnja.

- “Mostovi među generacijama” ima za cilj da deca i starije osobe provedu neko vreme zajedno. Deca moraju voditi brigu o starijima i da uvažavaju njihove godine, a isto tako, stariji, svoje iskustvo mogu preneti na mlade. Ovo je zaista prijatno druženje, a mi se o deci moramo brinuti i stvoriti im dobre uslove za život, jer, oni su naša budućnost - dodao je on.  

 

 

Direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Vladimir Petrović je rekao da ta ustnova aktivno učestvuje u obeležavanju “Dečje nedelje” kroz razne aktivnosti kroz koje, između ostalog, deca ispoljavaju svoje sposobnosti.

- Danas smo u vrtiću Poletarac, gde praktično počinje obeležavanje u našoj ustanovi. Ovoje prilika da svoj deci poželim srećnu i uspešnu Dečju nedelju” kazao je on.

Olivera Lisica je, predočavajući program, istakla da se ove godine “Dečja nedelja” odvija pod sloganom “Svako dete srećnog lica, jedna porodica” i da je Grad Zrenjanin uzeo aktivno učešće u obeležavanju manifestacije.

Kako je navela, “Dečja nedelja” u našem gradu praktično je počela još u subotu kada je na glavnom gradskom trgu organizovana “Trka za srećnije detinsjtvo”

Program manifestacije: