Održana ''Trka za srećnije detinjstvo''

U sklopu Dečje nedelje, juče je u Zrenjaninu, na Trgu slobode, održana tradicionalna humanitarna akcija "Trka za srećnije detinjstvo", pod nazivom "Imamo cilj - dođi na start".
 
Organizator trke bila je Organizacija Crvenog krsta, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, Sportskim savezom grada Zrenjanina i Savezom za školski sport grada Zrenjanina.
 
 
Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta, istakla je da je sav dobrovoljni prilog namenjen Dečijem odeljenju Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu.
-  Cilj je da se prodajom učesničkih brojeva po simboličnoj ceni od 50 dinara prikupe određena sredstva i da se ta sredstva usmere deci. Ovoga puta sav prikupljeni prilog ići će Dečijem odeljenju Opšte bolnice "Đorđe Joanović". Naime, na tom odeljenju postoji i odeljenje Predškolske ustanove, odnosno vrtić, u kojem često rade volonteri Crvenog krsta i kroz program "vesele bolnice" pokušavaju da našim najmlađim sugrađanima, koji su trenutno na lečenju, olakšaju bolničke dane – rekla je Aleksandra Tanasijević  i dodala da svi oni koji su danas došli su već pobednici, jer su pokazali humanost i dobru volju.
 
    
 
    
 
Olivera Lisica, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave, istakla je da će Grad Zrenjanin uvek pružati podršku humanitarim akcijama i akcijama koje se tiču dece.
- Danas se tradicionalno održava "Trka za srećnije detinjstvo" pod sloganom "Dođi na start, imamo cilj". Naš cilj je, naravno, da podržimo decu i obeležimo Dečju nedelju. Grad Zrenjanin će uvek pružiti podršku i ovoga puta je obezbedio nagrade za sve pobednike – izjavila je Olivera Lisica.
 
U današnjoj trci učestvovali su Predškolska ustanova, osnovne i srednje škole, dok su volonteri Crvenog krsta održali revijalnu trku.
 
Cilj je ispunjen već na samom startu, jer, svi oni koji su se pojavili bili su pobednici. 
 
    
 
Kompletan program "Dečije nedelje" možete pogledati na: