Prijem za atletičara Gorana Podunavca

Članica Gradskog veća grada Zrenjanina Zlatana Ankić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura organizovali su prijem za člana AK "Proleter" Zrenjanin Gorana Podunavca (23) i njegovog trenera Mladena Grujića. 

Podunavac je osvojio srebrnu medalju na seonirskoj Balkanijadi u Rumuniji, kao član štafete Srbije u disciplini 4x100 metara. Pored njega za srpsku štafetu su trčali Milan Ristić, Nemanja Božić i Strahinja Jovančević.

 

 

- Državno prvenstvo u Novom Sadu, jula ove godine nastupao sam na sto i dve stotine metara i u konkurenciji blizu pedeset sprintera osvojio sam prvo mesto i to mi je najveći uspeh ove godine. Bio sam bronzani na dve stotine metara a istakao bih i lični rekord na sto metara, 10,79 i tako sam opet “pomerio” rekord grada Zrenjanina i postao najbrži čovek u našem gradu. Učestvovao sam i na balkansko prvenstvo gde sam učestvovao u tri discipline i štafeti gde am osvojio srebrnu medalju - rekao je Podunavac i naglasio da su utisci sa takmičenja izuzetno dobri i da u klubu vlada izuzetna atmosfera, ali da uslovi za trening i nisu na zadovoljavajućem nivou.

 

 

- Treninzi jesu naporni, spremam se po pola godine za jednu atletsku sezonu. Uslovi u Zrenjaninu su loši, ali ja na treninge putujem u Beograd ili Novi Sad, pa je to za mene mala poteškoća - kazao je on.

Njegov trener kaže da uslovi za bavljenje atletikom u gradu gotovo i ne postoje, jer nema atletske staze, što je dugogodišnji problem.

- Iako je atletika kraljica soprtova trebalo bi da imamo bolje uslove. Problem je kada imate kvalitetnog atletičara i morate organizovati trening u drugom gradu, a to stvara dodatne probleme - rekao je Jovančević.

 

 

Kako je naglasio, atletski klub “Proleter” je ove godine postigao odlične rezultate, a zrenjaninske atletičare očekuju brojna takmičenja.

Zlatana Ankić je istakla da je Grad Zrenajnin svestan postignutih rezultata atletičara i da se čine napori da im se pomogne.

- Ono što ćemo uraditi u narednom periodu jeste da značajno poboljšamo uslove za treniranje. Pokušavamo da pronađemo prostor za tartan stazu a nakon toga da im napravimo uslove na otvorenom koji bi ima pomogli da dostignu svoj maksimum. Razumemo da u ovom klubu i gradu generalnom, puno dece se bavi atletikom, a naš interes i jeste da se što više dece uključi u sport. Svojom podrškom pokušavamo da motivišemo ove ljude da ulože energiju i u tome zajednički uspemo - rekla je ona.