Sutra se obeležava 70 godina od oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu

Otvaranjem izložbe "Od okupacije do slobode" u Salonu Istorijskog arhiva (Obala Sonje Marinković), sutra u 10 časova, počinje program obeležavanja sedamdesete godišnjice od oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu, 2. oktobra 1944. godine.
 
Nakon otvaranja izložbe biće organizovan program u centru grada, na početku Ulice Kralja Aleksandra, koji počinje u 11 časova. Po obraćanju zvaničnika, nastupiće tri kulturno-umetnička društva, iz Knićanina, Čente i KUD "Pionir" iz Zrenjanina. U ime Grada Zrenjanina tom prilikom govoriće zamenik gradonačelnika, Saša Santovac. 
 
Po završetku kulturno-umetničkog programa, oko 11.45 – 12 časova, svečano će biti položeni venci na spomenik Žarku Zrenjaninu, a program će na toj lokaciji uveličati hor "Žene Mironosice". 
 
Danas, 1. oktobra, u popodnevnim časovima, u "Kristalnoj dvorani", počinje dvodnevni ženski košarkaški turnir "Trofej oslobođenja 2014", na kom učestvuju ekipe Spartak (Noginsk, Rusija), Vojvodina (Novi Sad), Srbobran i Proleter 023. Od 16.30 časova igraju Proleter 023 i Srbobran, u 18 časova je svečano otvaranje turnira i od 19 časova utakmica Spartak – Vojvodina. 
 
Sutra je na programu utakmica za treće mesto, između poraženih ekipa, koja počinje od 17 časova, a pobedničke ekipe od prvog dana odmeriće snage u finalu, koje je na programu takođe sutra, od 19 časova.