Zahvalnica za humanost Gradu Zrenjaninu

Zamenik predsednika Skupštine grada Zrenjanina i predsednik Saveta za rodnu ravnopravnost, Ljubomir Stanisavljev primio je u ime grada  Zahvalnicu za iskazanu humanost i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara “Banat“.

Stanisavljevu je zahvalnica uručena na svečanosti kada su članovima tog udruženja uručena invalidska kolica, nabavljena novcem koji je prikupljen u ekološko - humanitarnoj akciji „Čep za hendikep“.

 

 

Članovi tog udruženja, u sklopu ove akcije, sakupljaju sve vrste plastičnih čepova, kao i limenke za reciklažu, i od para dobijenih njihovom prodajom kupuju ortopedska pomagala, kao što su invalidska kolica, hodalice, štake, pelene za odrasle i drugo.

 - Ovom akcijom želimo pre svega sami sebi da pomognemo, jer ne tražimo ničiju milostinju" naveo je predsednik udruženja „Banat“ Goran Perlić.

Stanisavljev je istakao da se Grad Zrenjanin, ali i on lično, uključio u akciju.

- Mi u lokalnoj samoupravi smo još pre godinu dana, kada je i najavljen početak ove akcije, pozvali Zrenajnince da pomognu, a pored toga, u akciju je uključen i Savet za ravnopravnost polova koji pomaže članovima ovog udruženja gotovo uvek kada se za to ukaže potreba - rekao je Stanisavljev.

Udruženje "Banat" osnovano je 1985. godine i trenutno broji 87 članova sa dijagnozom paraplegije, kvadriplegije, parapareze i kvadripareze, a 25 članova ima druge dijagnoze kao što su cerebralna paraliza i osobe sa amputacijom udova.

Perlić je istakao da su posebno ponosni na činjenicu što se u njihovim redovima nalaze i paraolimpijci, kao i reprezentativci u stonom tenisu.