Doček pravoslavne Nove godine organizovan u centru grada

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se sinoć u glavnoj gradskoj ulici u Zrenjaninu gde je organizovan doček Nove godine po Julijanskom kalendaru – Pravoslavne ili Srpske Nove godine.
 
 
Publiku je najpre zabavio bend “No Discipline”, a zatim je atmosferu zagrejao i “Tropico bend”.
Novu godinu čestitao je Zrenjanincima Vlado Georgiev, a u ponoć je ispaljen vatromet.
 
 
Georgiev je zadovoljan odzivom zrenjaninske publike, njih deset hiljada kako kaže, a  koja se dobro zabavljala u ovoj novogodišnjoj noći, uprkos temperaturi od par stepeni ispod nule.  
 
Doček pravoslavne Nove godine u centralnoj gradskoj ulici organizovali su Gradska uprava Zrenjanin i Turistički centar grada Zrenjanina.
 
 
Uoči nastupa, našeg popularnog pevača u Gradskoj kući je ugostio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima – zamenikom Sašom Santovcem i pomoćnikom Duškom Radišićem. Grad Zrenjanin i Turistički centar potrudili su se da Zrenjanincima i njihovim gostima obezbede dobru zabavu, uz koncerte Georgieva i "Tropico benda", vatromet i kuvano vino i čaj.
 
 
Vlado Georgiev nastupao je svojevremeno u našem gradu na "Danima piva" i manifestaciji "Vikend u centru", kada je priredio dnevni koncert, ali ga nekoliko godina nije bilo u Zrenjaninu, pa je za sinoćnji nastup izrazio očekivanja da će "sigurno biti dobar".
- Nema velike razlike između koncerta u podne i u ponoć, osim u terminu, jer meni podnevni termin nikako ne odgovara, ali je za produkciju jeftinije, jer ne morate iznajmljivati rasvetu. Za doček Nove godine nastupao sam u Beogradu, na velikoj hladnoći, sada sam u manjem gradu, ali su očekivanja mnogo veća. Treba organizovati proslave i zabavu u gradovima i dovoditi muzičare, pogotovu kada je to za publiku besplatno  – rekao je u svom stilu i s osmehom Georgiev i poručio Zrenjanincima da u 2015. godini "budu smireni".
- Prethodnu godinu upamtio sam po tome što sam mnogo radio i mnogo putovao, a zaboraviću da nam nije baš sjajna situacija i poželeću mnogo bolju 2015. godinu. – kazao je popularni pevač.
 
   
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić napomenuo je da će, profesionalno, iz prethodne godine pokušati da zaboravi sve teškoće u lokalnoj administraciji i birokratiji, a da će sve to što je loše pokušati da unapredi u Novoj godini.
- Pokušaćemo, kao što smo i obećali, da Zrenjanin bude grad s perspektivom i grad gradilišta. Poželeo sam svim građanima i 1. januara, evo i sada, sve najbolje i ličnu sreću, i da Zrenjanin zaista bude dobro mesto za život. Potrudili smo se da i ovo veče bude lepo, Zrenjaninci to zaslužuju i ja se nadam da smo napravili pravi izbor, a siguran sam da će i Vlado Georgiev to dokazati večeras – istakao je gradonačelnik Janjić.