Konferencija fudbalskih klubova Zrenjanina

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prisustvovao je konferenciji fudbalskih klubova sa teritorije grada na kojoj je predočen način finansiranja klubova iz gradskog budžeta u 2015. godini. Gradonačelnik Janjić je ovom prilikom istakao da je učinjen napor da fudbal ne bude finansijski uskraćen u odnosu na budžet iz prošle godine.

 

 

- Naš je cilj da sklonimo decu sa ulice, a procenjujemo da tu misiju fudbal može da ostvari. Ukupan gradski budžet je restriktivniji nego lane, manje novca je usmereno za sport, ali je fudbalu ostalo isto kao lane. Želimo da pomognemo da se u sredinama gde nema fudbalskog kluba on i osnuje - rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

 

 

Predsednik FSG Zrenjanin je upozorio klubove da neće dobiti sredstva iz ove godine, ako ne opravdaju prošlogodišnja. Vojvođanski i područni ligaši će ove godine dobiti 520 000 dinara, A ligaši 350 000 dinara, B ligaši 340 000 dinara, a ženski fudbalski klub 320 000 dinara. Novac je namenski i može se koristiti isključivo za plaćanje obaveza prema fudbalskim savezima, lekarske preglede, obaveze prema službenim licima i organizaciju utakmica. Klubovi treba da podnesu dokumentaciju do 23. januara, a polovina odobrenog novca trebalo bi da bude na računima narednog meseca.