Održana 91. Sednica Gradskog veća

Danas je održana 91. Sednica Gradskog veća i na njoj je usvojeno nekoliko važnih tačaka. 

Članovi Gradskog veća usvojili su najpre Program rada Poslovnog udruženja Zona unapređenog poslovanja – BID Zrenjanin za 2015. Godinu.

Izvestilac po ovoj tački, Euđenija Besu, kazal je da će za realizaciju mnogobrojnih aktivnosti biti izdvojeno 4,7 miliona dinara. Kako je navela, očekuje se da će deo tih sredstava biti obezbeđen iz budžeta grada, dok će drugi deo biti obezbeđen iz drugih izvora.

 

 

Nakon toga usvojen je i Predlog Plana nabavki Gradskog veća grada Zrenjanina za 2015. godinu, a izvestilac po toj tački bio je Edvard Benović.

 

U nastavku sednice, članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina u 2015. Godini.

 

  

 

Pomoćnik gradonačelnika, David Dimkić, kao izvestilac po ovoj tački, rekao je da se za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji

grada Zrenjanina u 2015. godini, ukupno se određuje iznos od 60.000.000 dinara.

 

Usvojeni su zatim i Predlog Rešenja o obrazovanju i imenovanju Komisije za izradu godišnjeg Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u gradu Zrenjaninu za 2015, 2016, 2017. i 2018. Godinu, kao i Predlog Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve za Rukometni klub ''Veterani 023'' Zrenjanin.

 

 

Na današnjoj sednici usvojeni su i Predlozi Zaključaka o davanju saglasnosti na finansijski plan mesnih zajednica za 2015. godinu.

 

  

 

U izjavi medijima, nakon sednice, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je i predsedavao sednicom, rekao je da je i danas doneto niz važnih odluka, od finansijskih planova mesnih zajednica do usvajanja programa korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja.

- Tom odlukom predvideli smo da i ove godine unapredimo bezbednost saobraćaja u okruženju naših osnovnih i srednjih škola, kao što smo to i radili u prethodnoj godini. Ove godine u planu je izrada studije saobraćaja na teritoriji celog grada Zrenjanina, a koja će nam jasno reći kakav prevoz treba da bude organizovan u samom gradu, ali i naseljenim mestima, kako bismo trebali da organizujemo taksi prevoz, gde da otvaramo nove saobraćajnice. Tu studiju će raditi stručnjaci Saobraćajnog fakulteta iz Novog Sada i očekujem da će nam ona dati odgovore na mnoga pitanja - rekao je gradonačelnik Janjić.