Održana prezentacija konkursa "Pokreni se za posao" kompanije "Filip Moris"

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu juče je održana prezentacija nacionalnog konkursa "Pokreni se za posao", koji je pokrenula kompanija "Filip Moris", a realizuje ga u saradnji sa sa nevladinom organizacijom ENECA iz Niša. Šesti ciklus tog konkursa i ovoga puta pomaže pokretanje malih i porodičnih preduzeća širom Srbije i omogućava zainteresovanim građanima da dobrim i kreativnim preduzetničkim idejama pokrenu ili unaprede sopstveni mali biznis.
 
 
Prezentaciju je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, a o samom konkursu, načinu prijavljivanja, ciljevima i dosadašnjim rezultatima govorio je menadžer programa "Pokreni se za posao" Milivoje Jovanović, koji je istakao da je program pre šest godina pokrenut kao lokalni, da bi pre tri godine poprimio i nacionalni karakter.
- To je prvi preduzetnički program finansiran iz privatnih izvora i do sada smo podržali 385 klijenata sa teritorije Republike Srbije, iz oblasti proizvodnje i zanatstva, poljoprivrede i usluga, od kojih je 5 klijenata iz zrenjaninskog okruga, četiri su iz samog grada i veoma smo zadovoljni realizacijom njihovih ideja. Ove godine podržaćemo sto novih klijenata sa teritorije Republike Srbije i konkurs je otvoren do 31. januara. Podržavamo kako "start-up" biznise, dakle, one koji tek počinju neku poslovnu aktivnost, tako i one koji žele da prošire postojeće biznise i zaposle novu radnu snagu. Naš program obuhvata donaciju u opremi u vrednosti do 220 hiljada dinara bespovratnih sredstava, takođe obuhvata besplatne poslovne i stručne obuke, kao i besplatno poslovno savetovanje u periodu od dve godine – rekao je Jovanović i dodao da ne postoji neka regionalna kvota za stotinu predviđenih novih klijenata, već da sve zavisi od dobre poslovne ideje. To je ilustrovao podatkom da svake godine od 25-27% odabranih projekata dolazi upravo s teritorije Vojvodine.    
 
   
 
Pomoć oko prijavljivanja za program i informisanja svih zainteresovanih pružiće i Nacionalna služba za zapošljavanje, preko svoje mreže filijala i kancelarija, uključujući i zrenjaninsku, kao i Gradska uprava, u čije je ime sugrađane s poslovnim idejama, da se prijave, pozvao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić. 
- Uspešnost ovog programa, za koji sredstva dodeljuje kompanija "Filip Moris" izražava se u 1300 zaposlenih na teritoriji Republike Srbije u proteklih pet godina i nadamo se da će i u ovom novom, šestom ciklusu, biti preduzetnika iz našeg regiona koji će dobiti sredstva i na osnovu konkursa zaposliti još naših sugrađana – rekao je Radišić.
 
Konkurs je otvoren do 31. januara 2015. godine. Detaljnije informacije o konkursu, uslovima, prijavljivanju, kao i sam formular prijave, mogu se pronaći na sajtu www.pokrenisezaposao.rs