Početak treće faze radova na crpnoj stanici ''Centar''

I pored loših vremenskih uslova u prvim danima januara, radovi na drugoj fazi izrade crpne stanice "Centar", koji su planirani da traju od 25.10.2014. do 15.01.2015. godine, u potezu od ulice Narodnog Fronta (početka Gradske kuće) do raskrsnice Savezničke i ulice Slobodana Bursaća se uspešno i u roku privode kraju. Danas se završavaju radovi na potisnom vodu fekalne kanalizacije, a do nedelje 18.01. i saniranje puta u ulici Kralja Petra I čime se stvaraju svi neophodni uslovi za početak treće faze radova na izradi potisnog voda fekalne kanalizacije.

 

U nedelju 18.01.2015. godine izvršiće se zatvaranje za saobraćaj ulice Cara Dušana, od raskrsnica ulica Slobodana Bursaća i Savezničke do magistrale, na kom će se potezu i izvoditi treća faza radova koja je predviđena da traje, ukoliko ne dođe do pogoršanja vremenskih uslova, 30 dana, odnosno do 16.02.2015. godine. Zbog radova na pešačkoj zoni u centru grada, nakon završetka druge faze radova, neće biti otvorena za saobraćaj ulica Kralja Petra I sve dok ne budu završeni i radovi u trećoj fazi izrade potisnog voda, a zbog radova na trećoj fazi će i ulice Slobodana Bursaća i Saveznička u narednih 30 dana biti slepe ulice, i saobraćaj će se u njima odvijati samo do raskrsnice pomenutih ulica. U periodu izvođenja radova omogućeno je, kao i do sada, nesmetano kretanje pešaka.

 

radovi na drugoj fazi radova

 

Trećom fazom radova potisni vod fekalne kanalizacije stiže do same crpne stanice "Centar" koja se nalazi na magistrali, čime se završavaju radovi na potisnom vodu fekalne kanalizacije.

 

Uporedo sa trećom fazom radova na potisnom vodu, nastavljaju se elektromašinski radovi na samoj crpnoj stanici "Centar".

 

Podsećamo investitor radova, čija ukupna vrednost iznosi 77 miliona dinara, u ime grada je JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin, a izvođač radova firma "Graditelj-NS" iz Novog Sada. Završetkom radova na crpnoj stanici "Centar" stvoriće se uslovi za izmeštanje crpne stanice na samom Trgu Slobode, što je i uslov za završetak radova na pešačkoj zoni u okviru treće faze uređenja centra grada, i biće rešen dugogodišnji problem širenja neprijatnih mirisa na raskrsnici ulica Savezničke, Cara Dušana i Slobodana Bursaća.

 

Služba informisanja i poslovnih komunikacija

JKP „Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin