Predsednik AMSS: Lokacija u Zrenjaninu favorit za izgradnju autodroma

Gradonačelnik Zrenjanina razgovarao je danas sa predsednikom AMSS Mirkom Butulijom na temu izgradnje autodroma u našem gradu.

Nakon razgovora, Butulija je novinarima rekao da je lokacija u Zrenjaninu najozbiljnija od svih koje su im do sada prezentovane. 

 

 

- Naravno mi još treba da se uverimo u tehničke karakteristrike koje su nam prezentovane, a ono što mogu da najavim jeste da ćemo najozbiljnije razmotriti lokaciju. Ona je moj lični favorit, kada je uporedimo sa drugim - kazao je Butulija i naveo da će konačna odluka o tome biti doneta nakon konsultacija sa sportskim delom tima i Ministarstvom sporta i omladine. 

- Zahvalio bih gradonačelniku Čedomiru Janjiću i njegovim saradnicima što su prepoznali inicijativu AMSS i potrebu za razvojem sporta kao i interes Zrenjanina u celoj toj priči - dodao je on.

Upitan da pojasni nameru izgradnje autordroma, Butulija je rekao da je namera da se napravi kompleks čiji će nosilac biti automotodrom gde će biti vožene trke, kako je rekao, verovatno, odmah po izgradnji staze evropski šampionati, a posle toga svetski.

-Ono što je plan jeste da se napravi automoto staza koja će zadovoljiti sve licence i sertifikate da na njoj jednog dana može da se vozi formula 1. U prvoj fazi će biti samo treninzi formule 1, a tek posle ćemo videti kako će se razvijati dalje - kazao je Butulija.

 

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić zahvalio ljudima iz AMSS što su se odazvali pozivu i došli da o mogućoj lokaciji ozbiljno razgovaraju.

- Nismo dugo razmišljali da ponudimo lokaciju, jer mislimo da je to sjajna ideja Vlade i Ministarstva omladine i sporta i nadam se da će Zrenjanin biti ta lokacija, a reč je o lokaciji kod sportskog aerodroma u kompleksu industrijske zone gde Grad Zrenjanin poseduje preko 1.000 hektara svog zemljišta. Dosta tog zemljišta je i komunalno opremljeno. Mi imamo šta da ponudimo i AMSS i Vladi Republike Srbije - rekao je gradonačelnik.

O tome koliko je vremena potrebno da se izgradi Janjić je rekao da je to pitanje preuranjeno i da je potrebno sačekati odluku AMSS i Vlade Srbije.

Ipak, upitan da kaže koliko bi to značilo za Zrenjanin, gradonačelnik je rekao: Mislim da mi sada ne možemo trenutno ni sagledati šta bi to značilo za naš grad.  Jer, ne bi se ovde radile samo staze za trkanje već i kompleks hotela, a to bi značilo mnogo gostiju, mnogo turista, mnogo novca koji bi ostajao u Zrenjaninu, a samim tim i mnogo novih radnih mesta.