Raspisan konkurs za dodelu novčanih sredstava izuzetno nadarenim srednjoškolcima i studentima

Grad Zrenjanin je danas, 16.01.2015. godine raspisao konkurs za dodelu novčanih sredstava izuzetno nadarenim srednjoškolcima i studentima sa teritorije grada Zrenjanina za školsku 2014/2015. godinu, saopštio je danas Zoran Kovački, zamenik načelnika Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave.

Konkurs je raspisan za 11 učenika srednjih škola od toga za 10 učenika srednjih škola i jednog učenika srednje škole sa invaliditetom, i za 105 studenata od toga 5 studenata sa invaliditetomo.

Visina novčanih sredstava na mesečnom nivou je usklađena sa visinom stipendija koje nadarenima daje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i za učenike srednjih škola  iznosi 5400 dinara, a studente 8400 dinara,  što pokriva troškove smeštaja i ishrane na mesečnom nivou u studentskim domovima. Odobreni iznos isplaćuje se u 9 mesečnih rata. Konkurs je otvoren do 31. januara 2015. godine.

Tekst konkursa je objavljen u današnjem izdanju lista "Zrenjanin" (16.01.2015. godine) i na sajtu grada Zrenjanina u delu E-uprava, Konkursi i obaveštenja, gde se može preuzeti i prijava na konkurs sa ostalim neophodnim obrascima. Štampana verzija prijave i obrazaca je dostupna u kancelariji broj 9, odnosno na pisarnici Gradske uprave u kancelariji 53, svakim radnim danom od 7 do 19 časova i subotom od 8 do 13 časova.