Nagrada za unapređenje lokalne samouprave uručena gradonačelniku Janjiću

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" - za unapređenje lokalne samouprave, uručeno je danas gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću na svečanosti održanoj u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović“.

Ovo svojevrsno ocenjivanje i vrednovanje preduzetničkog stvaralaštva, organizovano je u okviru projekta "Put ka vrhu", koji je nastao pre 16 godina, sa osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije.

Priznanje je za region srednjobanatskog okruga dodeljeno za 32 privredna i društvena subjekta sa područja koje pokriva Regionalna privredna komora Zrenjanin, a koji se ističu u preduzetništvu i stvaralaštvu. Odluku o dodeli priznanja doneo je žiri, kojim predsedava prof. Radovan Pejanović sa Univerziteta u Novom Sadu.

 

 

 

Nosioci projekta su "Media Invent", Univerzitet u Novom Sadu i Privredne komore Srbije, a ustanovljeno priznanje - Plaketa i Zlatnik sa likom Kapetana Miše, umetničko je delo Ljubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda. 

Gradonačelniku Janjiću priznanje je uručio pesnik Pero Zubac, a kako je to rekao direktor "Media Inventa", Vlado Markanović, nagrada je dodeljena jer je on sa svojim timom neumorno radio na unapređenju lokalne samouprave i iza njega stoji uspešna poslovna godina, kada je reč o izgradnji infrastrukture i razvoju seoskih sredina, a najavljuje i nove radove, poput izgradnje mosta na Begeju, obilaznice oko Zrenjanina, završetka postrojenja za zdravu pijaću vodu i druge projekte.  

Gradonačelnik Janjić je rekao da je veoma ponosan što je Zrenjanin prepoznat kao dobro mesto za ulaganje, kao dobro mesto za život i što se prepoznaje ono što je urađeno u prethodnom periodu.

- Lično sam veoma ponosan što sam u takvom društvu kakvi su danas svi dobitnici nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” - rekao je on.

           

 

                                                                           

Ovogodišnji dobitnici priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" su i Opština Žitište, predsednik Mitar Vučurević, za društvenu odgovornost i zaštitu standarda najugroženijih građana, Borislav Umićević, vlasnik firme "UM-ING“ Zrenjanin - najbolji preduzetnik u Regionu, Irena Živković, direktorka Regionanog centra za razvoj Banata - Naj žena u biznisu, kao i Milojko Erić , vlasnik AD "Banatski Despotovac" - Najuspešniji menadžer u poljoprivredi i Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanin - Za afirmaciju sporta u Zrenjaninu i Banatu.

Nagrađeni su i javno komunalno preduzeće "Čistoća i zelenilo" Zrenjanin - Za kvalitet usluga, ALMEX-Pogon za preradu kukuruza IPOK - Najbolja investicija, Zrenjaninska gimnazija,direktor prof.Milan Radaković - za 170 godina tradicije i vrhunske rezultate u obrazovanju mladih, Aviv park Zrenjanin - Za poslovnost i tržišnu pozicioniranost, Konzul d.o.o- Silos Zrenjanin - Za doprinos unapređenju agrara u Banatu.

Priznanje je uručeno i Vladimiru Kovaču, predsedniku Izvršnog odbora Zrenjaninskog IKT Klastera - Za afirmaciju IKT-industrije u Zrenjaninu, Magus Internacional Zrenjanin, direktoru Slađanu Nikiću - Najbolji partner, Opšta Bolnica ""Đorđe Joanović " -      Služba za ginekologiju i akušerstvo - Za unapređenje zdravlja i brigu o natalitetu, kao i Snežani Oluški-Vlačić, direkorki Osnovne i srednje škole “9. maj" Zrenjanin - Za posvećenost u radu u oblasti socijalne inkluzije.

 

 

 

Takođe, ovo priznanje pripalo je i Udruženju poljoprivrednika "Carska Bašta" - Za poslovnu viziju, Kompaniji “Vinex etil“ d.o.o. Lukićevo-Zrenjanin - Za primenu  evropskih standarda u poslovanju, Narodnoj bibloteci "Đura Jakšić" Srpska Crnja - Za projekte kulturnog stvaralaštva u Regionu, KUD " Pionir" Zrenjanin, predsedniku  Radovanu -Rači Moldovanu, Za afirmaciju amaterizma i negovanje kulturno-istorijske      baštine naroda Vojvodine, Urošu Milojeviću, predsedniku Udruženja Hercegovaca i prijatelja Hercegovine u Banatu - Za negovanje tradicije i mostove saradnje Vojvodine i Hercegovine, Restoran-kafe " Renesansa” nagrađen je za kvalitetnu prezentaciju ugostiteljsko-turističke ponude Zrenjanina i Banata, Savez invalida rada Grada Zrenjanina za humanizam i nesebičan rad na podizanju društvenog standarda, dok je Branko Veselinović, novinar i voditelj RTS nagrađen za negovanje lepe reči i kulturu komunikacije.

U ime nagrađenih zahvalila se Irena Živković.