Gradska kupališta spremna za početak sezone - bazen prva tri dana besplatan

Gradska kupališta u Zrenjaninu, bazeni i Peskara, spremni su za ovogodišnju sezonu, koja zvanično na bazenu počinje sutra, 14. juna, a na Peskari do kraja ove nedelje. Gradonačelnik Čedomir Janjić danas je, sa svojim saradnicima, posetio oba kupališta i uverio se da sezona kupanja može da počne i da su gradske službe i javna preduzeća i ustanove završile sve neophodne pripreme. Gradski bazen otvara vrata za posetioce sutra u 11 časova, a ulaz će prva tri dana biti besplatan. 
 
 
 
Bazeni su, kao i do sada, u nadležnosti Javne ustanove “Sportski objekti”, dok kupalištem “Peskara”, kao i izletištima “Tisa” i “Motel” od ove sezone upravlja Gradska stambena agencija. Na “Peskari” su u toku završne pripreme za početak sezone, a kako najavljuju nadležni iz tog kolektiva, posetioci mogu očekivati dobro uređeno kupalište sa svim neophodnim sadržajima. 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo što kupališta spremno dočekuju ovogodišnju sezonu i što je Grad Zrenjanin blagovremeno preduzeo sve što je bilo neophodno da se ona urede.
“Nekoliko godina unazad ulagali smo velika sredstva u rekonstrukciju bazena, i otvorenog i zatvorenog, i drago mi je što je ove godine, praktično, bilo neophodno samo da se otvoreni bazen ofarba i dotera njegov izgled. Mnogo dobrih stvari biće na raspolaganju našim sugrađanima koji će ovo leto provesti na gradskom bazenu, insistirali smo i da cene budu povoljnije, i očekujemo da sezona protekne u najboljem redu i da imamo više kupača nego prethodnih godina”, istakao je Janjić prilikom posete bazenu. 
 
 
Direktor Javne ustanove “Sportski objekti” Bojan Mijatov kaže da je ove godine na bazenu sve blagovremeno pripremljeno za otvaranje, te da se kapije za posetioce otvaraju sutra u 11 časova. 
“Obimnijih radova ove godine nismo imali i mogu da se pohvalim da nismo imali nikakvih oštećenja na cevovodima, što je ranije bio čest slučaj, i zadovoljni smo obavljenim radovima prethodnih godina. Ulaznice će biti jeftinije ove sezone - za odrasle 170 dinara, za decu 80 dinara, dok je za mališane do pet godina kupanje besplatno. Dostupne će biti i vaj-faj mreže, postavljeni su i novi suncobrani oko oboda malog bazena, zbog brige o najmlađima, a bazeni su prefarbani novom, profesionalnom bazenskom bojom, plastičnijom i lakšom za održavanje, koja ima garanciju od dve godine”, objasnio je Mijatov.    
 
 
Gradonačelnik Janjić je napomenuo da je, zbog transformacije Turističke organizacije grada, upravljanje Peskarom povereno drugom preduzeću - Gradskoj stambenoj agenciji. 
“Ono što je dobro jeste da je Grad Zrenjanin postao vlasnik “Peskare” i time dobio mogućnost da realizuje na tom prostoru nove sadržaje. Planiramo novine i za ovu sezonu i za naredne, i siguran sam da će to biti znatno atraktivnije kupalište u našem gradu”, naglasio je on.  
 
 
Ulaz na kupalište “Peskara” biće i ove, kao i svih prethodnih sezona, besplatan, iako je ono u potpunosti ograđeno i može se kontrolisati sve što se dešava unutar njega. Po rečima direktora Gradske stambene agencije Radiše Dupljanovića, nakon što je tom preduzeću povereno od grada upravljanje kupalištem, učinjeno je dosta toga na njegovom uređenju. 
 
 
 
“Plaža se nasipa novim peskom, taj posao je u završnoj fazi, postavlja se nova trska na svim suncobranima, angažovani su vrhunski spasioci, a sav ugostiteljski prostor je izdat. Zakupci se dodatno trude da urede prostor oko svojih lokala, a naša je želja da u narednom periodu uvedemo ovde i neke nove sadržaje. Uredili smo i prostor oko terena za odbojku na pesku i očekujemo da do kraja ove nedelje zvanično otvorimo kupalište koje će raditi svakog dana do 19 časova”, rekao je Dupljanović i napomenuo da će sezona kalendarski trajati do 15. septembra.