Simfonijski orkestar RTS gostovao u Zrenjaninu

U okviru koncertne turneje pod nazivom “Filmska čarolija”, Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije održao je sinoć koncert u prepunoj Velikoj sali Kulturnog centra u Zrenjaninu. 
 
Nastupu pred zrenjaninskom publikom prethodio je prijem za članove orkestra koji su u Baroknoj sali Gradske kuće upriličili pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i zamenica predsednika Skupštine grada Zrenjanina Ljuba Travica, koja je ovom prilikom istakla zadovoljstvo što je Zrenjanin jedan od četiri grada u Srbiji u kojem je Simfonijski orkestar RTS-a održao koncert.
 
 
“Ovim dokazujemo, još jednom, da je Zrenjanin grad kulture. Grad Zrenjanin podržava i u budućnosti će podržavati događaje poput večerašnjeg koncerta, koji predstavljaju najbolju promociju kulture, poradićemo više na samoj strategiji u saradnji sa resornim ministarstvima, i kreirati još bolji ambijent za održavanje reprezentativnih koncerata. Pred nama je period kada ćemo više raditi na afirmaciji umetničke muzike, i na taj način našu decu učiti pravim vrednostima, i kako da prepoznaju kvalitet”, istakla je Travica.
 
 
Turneja “Uspostavimo kulturnu vezu” ima za cilj da se Simfonijski orkestar RTS-a koncertno predstavi publici u različitim gradovima kao jedan od najznačajnijih orkestara u Srbiji, koji je uz dirigenta, maestra Bojana Suđića, izrastao u moderan ansambl koji svojim repertoarom značajno modelira kulturu.
 
 
“Zrenjanin ima razvijen kulturni život, i s toga je prirodno što smo za nastup odabrali baš ovaj grad, iz regionalnog centra kulture širimo pozitivnu energiju. Najpopularnija filmska muzika iz bajkovitih filmskih ostvarenja je način da oživimo kulturnu scenu Srbije i približimo publici širom naše zemlje koncerte koje su do sada imali priliku da slušaju samo u Beogradu ili Novom Sadu”, rekao je Bojan Suđić, dirigent Simfonijskog orkestra RTS-a.
  
 
Tokom juna meseca Simfonijski orkestar RTS održaće koncerte u četiri grada u Srbiji. Publika u Kragujevcu već je imala prilike da čuje ovaj ansambl, kome sa maestrom Bojanom Suđićem, predstoje nastupi u Smederevu i Novom Sadu. Publici će biti predstavljen program pod nazivom “Filmska čarolija”, koji obuhvata muziku iz svetski poznatih filmskih hitova, kao što su “Hari Poter”, “Gospodar prstenova” ili “Pirati s Kariba”.