Voda je odličnog kvaliteta i u gradskoj mreži

“Činjenica je da je zabrana još uvek na snazi, ali tenutno građani Zrenjanina u vodovodnoj mreži imaju vodu odličnog kvaliteta, tačnije vodu koja odgovara Pravilniku. Ove analize potvrđuju da smo na pravom putu koji će rezultirati skidanjem zabrane koja je na snazi od 2004. godine. Potvrdilo se naše verovanje da će kvalitet vode u mreži biti dobar. I  na izlazu iz postrojenja imamo kontinuirano dobru vodu” - istakao je danas gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
 
Gradonačelnik se i ovog puta osvrnuo na problem pritiska koji ovih dana muči građane Zrenjanina.
“Najavili smo da će se rešavati problem pritiska, večeras će doći do prekida vodosnabdevanja grada, a razlog za ovaj prekid jesu prepravke koje investitor mora izvršiti kako bi i pre završetka gradnje dodatnog rezervoara poboljšao pritisak u mreži. Molimo građane da razumeju ovakvu odluku, takođe molim i medije da prenesu građanima ovu veoma bitnu informaciju. Od investitora imam uveravanja da će se potruditi da ovaj prekid ne traje onoliko koliko je najavljeno i da će uraditi sve kako bi ova prepravka bila što pre završena. Posle ovako dobrih i ohrabrujućih analiza i stanja u gradskoj vodovodnoj mreži, smatram da svi zajedno možemo uložiti dodatni napor kako bi došli do cilja, a to je nedvosmisleno ukidanje zabrane na upotrebu vode” - poručio je gradonačelnik. 
 
U prilogu su rezultati poslednjih dostupnih analiza koje je sproveo Zavod za javno zdravlje Zrenjanin, a tiču se kvaliteta vode u vodovodnoj mreži u gradu Zrenjaninu. Ovi najnoviji rezultati pokazuju da je i voda koja izlazi iz gradske vodovodne mreže odličnog kvaliteta, a ne samo ona koja izlazi iz postrojenja za preradu vode.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5588/large_Grb_Indeks_300.jpg