Вода је одличног квалитета и у градској мрежи

“Чињеница је да је забрана још увек на снази, али тенутно грађани Зрењанина у водоводној мрежи имају воду одличног квалитета, тачније воду која одговара Правилнику. Ове анализе потврђују да смо на правом путу који ће резултирати скидањем забране која је на снази од 2004. године. Потврдило се наше веровање да ће квалитет воде у мрежи бити добар. И  на излазу из постројења имамо континуирано добру воду” - истакао је данас градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.
 
Градоначелник се и овог пута осврнуо на проблем притиска који ових дана мучи грађане Зрењанина.
“Најавили смо да ће се решавати проблем притиска, вечерас ће доћи до прекида водоснабдевања града, а разлог за овај прекид јесу преправке које инвеститор мора извршити како би и пре завршетка градње додатног резервоара побољшао притисак у мрежи. Молимо грађане да разумеју овакву одлуку, такође молим и медије да пренесу грађанима ову веома битну информацију. Од инвеститора имам уверавања да ће се потрудити да овај прекид не траје онолико колико је најављено и да ће урадити све како би ова преправка била што пре завршена. После овако добрих и охрабрујућих анализа и стања у градској водоводној мрежи, сматрам да сви заједно можемо уложити додатни напор како би дошли до циља, а то је недвосмислено укидање забране на употребу воде” - поручио је градоначелник. 
 
У прилогу су резултати последњих доступних анализа које је спровео Завод за јавно здравље Зрењанин, а тичу се квалитета воде у водоводној мрежи у граду Зрењанину. Ови најновији резултати показују да је и вода која излази из градске водоводне мреже одличног квалитета, а не само она која излази из постројења за прераду воде.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5588/large_Grb_Indeks_300.jpg