Gradonačelnik na osvetljenom Gradskom stadionu: ulaganja u sportsku infrastrukturu investicija za budućnost

- Pomažemo sportskim klubovima, ali isto tako gradimo i ulažemo u novu sportsku infrastrukturu. Renovirali smo Gradski stadion, i završili prvu, od planirane dve faze. Stadion je izgrađen 1953. godine, i upravo sada prvi put ima rasvetu za održavanje treninga i takmičenja u večernjim satima. Kao što vidite, atletičari su i večeras ovde, koriste modernu tartan stazu koju smo postavili, a u prvoj fazi radova na rekonstrukciji stadiona uloženo je 200 miliona dinara.  Naredna faza podrazumeva ulaganja od 290 miliona, gde ćemo srediti i sam fudbalski teren, i kompletne tribine ukupnog kapaciteta devet hiljada i pet stotina mesta. Sada sa sigurnošću možemo reći da će to biti prelep sportski objekat u našem gradu - rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić prilikom sinoćnje posete Gradskom stadionu. 

Gradonačelnik je, sa saradnicima, obišao stadion sa uključenom rasvetom, postavljenom prošle godine, u sklopu prve faze obimne rekonstrukcije tog sportskog objekta. Izgrađeni su tartan atletska staza i atletsko borilište po standardima Svetske atletske federacije, za održavanje međunarodnih atletskih takmičenja. i montirano reflektorsko osvetljenje za potrebe atletskih takmičenja. Stadion je osvetljen najsavremenijim “Filipsovim” reflektorima. Stubovi rasvete su visoki 49 metara, na svakom je projektovano 48 svetiljki, a u ovoj fazi postavljene su po 22. Radove na montaži reflektora i postavljanju rasvete izvele su firme “Energotehnika - Južna Bačka” i “Filips”.

S gradonačelnikom su na stadionu razgovarali direktor Javne ustanove “Sportski objekti” Bojan Mijatov i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, a u poseti su bili i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura i Dragan Ćapin

  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5697/Stadion_reflektori_jun_2020_0.jpg