Održana Vidovdanska akademija - nagrađeni učenici generacije svih osnovnih i srednjih škola

U Baroknoj sali Gradske kuće održana je tradicionalna Vidovdanska akademija, koju su priredili Organizacija “Svetosavlje” i Grad Zrenjanin, a centralni deo svečanosti predstavljalo je uručenje nagrada za 39 učenika generacije u svim zrenjaninskim osnovnim i srednjim školama u školskoj 2019/20. godini. 

Najbolje među najboljima posebno su nagradili “Svetosavlje” i Grad Zrenjanin, a na postignutim rezultatima čestitali su im zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i predsednik organizacije “Svetosavlje” Dragan Vidaković

Besedu povodom Vidovdana izrekao je profesor Petar Bodiroga, a obraćajući se prisutnima, Dragan Vidaković je rekao da je današnji povod za okupljanje namera da se nagradi ono najbolje što imamo u našoj sredini - đaci generacije svih osnovnih i srednjih škola, kao i nastavnici i profesori koji mogu biti uzor i primer svima ostalima.

Vidaković je podsetio da se od 2018. godine nagrađuje i prosvetni radnik koji se izdvojio svojim rezultatima i radom i koji, kako je naveo, po uverenju “Svetosavlja” zavređuje da dobije posebno priznanje, upravo na Vidovdanskoj akademiji. Ove godine, prigodno priznanje i novčana nagrada dodeljeni su Emiliji Ćorović, nastavnici srpskog jezika u zrenjaninskoj Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin”.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac čestitao je najboljim učenicima i nastavnicima, istakavši da ova prelepa slika Zrenjanina, mladih ljudi koji su deo njegove budućnosti, sve raduje, ali i obavezuje. 
- Koristim priliku da vam u ime Grada Zrenjanina i u svoje lično ime, čestitam na postignutim rezultatima u dosadašnjem školovanju. Vi ste predvodnici svoje generacije i nosioci budućeg razvoja ove sredine i uveren sam da će neki od vas u narednim godinama i voditi ovaj grad. Želim vam da završite škole i fakultete koje planirate, da se školujete bilo gde u svetu, ali da se vratite u svoj grad, i ovde se ostvarite kao profesionalci u svom poslu, zasnujete porodice i doprinosite razvoju i grada Zrenjanina i države Srbije.

Dragi učenici generacije, čestitam i vašim nastavnicima, profesorima, direktorima škola i roditeljima, a posebnu zahvalnost upućujem Organizaciji “Svetosavlje” na svemu što već godinama, sada već i u drugoj svojoj deceniji, čini na popularizaciji znanja, pravih vrednosti i kvaliteta, i promociji najboljih među najboljima - istakao je Santovac. 

U umetničkom delu programa Vidovdanske akademije učestvovao je hor “Žene mironosice”, pod upravom dirigenta Zorice Kecić, operska pevačica Milica Dosković, kao i učenici OŠ “Dr Boško Vrebalov” iz Melenaca okupljeni oko projekta “Srboljupče”. 

UČENICI GENERACIJE U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA, U ŠKOLSKOJ 2019/20. GODINI

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5711/VidovdanskaAkademija2020_0.jpg