Zamenik gradonačelnika Saša Santovac kum slave Udruženja paraplegičara Banata

Članovi Udruženja paraplegičara Banata obeležili su danas, uz molitveni obred i sečenje slavskog kolača, svoju slavu – Preobraženje gospodnje.
Kum slave bio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac,  a Slavski obred služio je protojerej Milorad Ančić.

 


Čestitajući im slavu, zamenik Santovac je istakao da Grad Zrenjanin pomaže rad ovog usruženja, u skladu sa mogućnostima i da se nada da će tako biti i ubuduće, a da je za njega biti kum slave velika čast, posebno kada je reč o ovom udruženju i članovima sa kojima ima izuzetno dobru saradnju.  

 

 

Nenad Krbavac, predsednik Udruženja paraplegičara Banata istakao je da se Preobraženje ove godine obeležava u specifičnim okolnostima, u skladu sa preporukama i merama protiv koronavirusa.
- Zbog toga deo proslave obeležavamo ovde u prostorijama udruženja, a zatim će se članovi ipak sastati na izletištu “Motel”, ali u daleko manjem broju u odnosu na prethodne godine - rekao je Krbavac.

 

 

Govoreći o radu udruženja, on je kazao da je ova godina specifična. Imali su mnogo planova i projekata, ali se veći deo toga, nažalost, neće realizovati.
- Od marta mi pokušavamo, bar u jednom delu da ispunimo planirane programe. U ovom trenutku to je ograničeno u odnosu na naše zamisli, ali, verujemo da ćemo ovu godinu ipak završiti uspešno i pored problema nastalih u finansiranju, zbog koronavirusa ograničenom okupljanju ljudi i uz to poštovanja odgovarajućeg protokola - rekao je Krbavac. 

 

 

Kumstvo za narednu godinu preuzeo je Ljubomir Stanisavljev. 

Inače, ranijih godina, slava Udruženja paraplegičara Banata, koje  deluje već 35 godina, organizovana je na Motelu, uz prisustvo velikog broja gostiju i prijatelja.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5736/Paraplegicari_slava_013.jpg