Prijem za predstavnice Instituta za ženski sport - vrhunske sportistkinje u novoj misiji

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković primili su danas delegaciju Instituta za ženski sport, udruženja osnovanog s ciljem da se aktiviraju devojčice i žene da se, na što više lokacija, besplatno bave sportom, uz nadzor stručnjaka, pa samim tim i da se u pojedinim sredinama stvore bolji uslovi za bavljenje rekreativnim i vrhunskim sportom. U delegaciji su bile Jelena Arunović, selektorka i trener streljačke reprezentacije Srbije, reprezentativka u košarci Dajana Butulija i nekadašnja istaknuta plivačica, danas članica Olimpijskog komiteta Srbije, naša sugrađanka Miroslava Najdanovski. 
 
 
 
Kako je istakla Jelena Arunović, Institut je osnovala selektorka košarkaške reprezentacije Cpbije, Marina Maljković, a ambasadorke i promoterke projekta dolaze iz četiri popularna ženska sporta u našoj zemlji - košarke (Sonja Petrović - Vasić), tekvondoa (Milica Mandić), tenisa (Olga Danilović) i streljaštva (Zorana Arunović). Dodaje da su u prethodnom periodu žene u srpskom sportu postigle sjajne rezultate, i da taj momenat treba iskoristiti za dalju popularizaciju ženskog sporta.
- Pod tim podrazumevamo ne samo treniranje, već se na taj način devojčice uče i etici, fer-pleju, disciplini, uče da uklapaju obaveze u različitim sferama, drugačijim od svakodnevnih školskih. Nismo ograničeni na sportove koje promovišu ambasadorke, imamo razumevanje za sve vrste sporta, dovoljno je da je neko zainteresovan i da želi s nama da krene u tu priču, a baziramo se na deci predškolskog i školskog uzrasta - kazala je.
 
 
Jedna od tema današnjeg sastanka bila je i sportska saradnja s Gradom Zrenjaninom. 
- Zrenjanin je Evropski grad sporta 2021. godine i prirodno je da se naš i taj projekat međusobno prepoznaju i da sa Gradom Zrenjaninom krenemo u saradnju. Mi imamo ideju i sistem, a Zrenjanin ima veliki sportski potencijal - zaključila je Arunovićeva.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5803/Institut_za_zenski_sport_0.jpg