Održana druga sednica Gradskog veća - članovi Veća usvojili 78 tačaka dnevnog reda

Druga sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, održana je danas u Velikoj sali Gradske kuće, a dnevni red činilo je više od sedamdeset tačaka.

 

 

Gradonačelnik Salapura je po završetku sednice, u izjavi novinarima, rekao da su članovi Veća usvojili 78 tačaka dnevnog reda, te da su dominirale tačke koje se tiču izveštaja o radu zrenjaninskih javnih preduzeća i ustanova, a naravno i one koje se tiču planova rada za 2021. godinu. 
- Generalno, možemo biti zadovoljni radom naših preduzeća i ustanova, a naravno, lično ću instistirati da se unaprede njihove usluge i da se kapaciteti kojima raspolažu maksimalno stave u funkciju, kako bi Zrenjaninci imali što kvalitetnije usluge - rekao je on.

 

 

Naveo je i da je na današnjoj sednici usvojen i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2020. godinu.  
- Umanjenja u našem budžetu su u iznosu od 344 miliona dinara i ona su direktna posledica “korona krize” koja nas je zadesila. Nadam se da će u narednoj godini to umanjenje biti ublaženo i da ćemo ponovo imati stabilno finansiranje kada je naš budžet u pitanju - objasnio je Salapura. 

 

 

Istakao je da je veoma važna i danas usvojena odluka, odnosno Predlog odluke o pristupanju izradi Plana razvoja grada Zrenjanina za period od 2021. do 2028. godine, a o čemu je izvestila pomoćnica gradonačelnika Jelena Travar Miljević.
- To je strateški dokument koji će opredeliti dalje pravce razvoja našeg grada. Pristupili smo samoj odluci, a zatim ćemo formirati i operativne timove koji će se, po segmentima, baviti planom razvoja grada za narednih sedam godina - rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.   

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5825/gvece_dec_000.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5825/gvece_dec_00.JPG