Одржана друга седница Градског већа - чланови Већа усвојили 78 тачака дневног реда

Друга седница Градског већа, којом је председавао градоначелник Зрењанина Симо Салапура, одржана је данас у Великој сали Градске куће, а дневни ред чинило је више од седамдесет тачака.

 

 

Градоначелник Салапура је по завршетку седнице, у изјави новинарима, рекао да су чланови Већа усвојили 78 тачака дневног реда, те да су доминирале тачке које се тичу извештаја о раду зрењанинских јавних предузећа и установа, а наравно и оне које се тичу планова рада за 2021. годину. 
- Генерално, можемо бити задовољни радом наших предузећа и установа, а наравно, лично ћу инстистирати да се унапреде њихове услуге и да се капацитети којима располажу максимално ставе у функцију, како би Зрењанинци имали што квалитетније услуге - рекао је он.

 

 

Навео је и да је на данашњој седници усвојен и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету града Зрењанина за 2020. годину.  
- Умањења у нашем буџету су у износу од 344 милиона динара и она су директна последица “корона кризе” која нас је задесила. Надам се да ће у наредној години то умањење бити ублажено и да ћемо поново имати стабилно финансирање када је наш буџет у питању - објаснио је Салапура. 

 

 

Истакао је да је веома важна и данас усвојена одлука, односно Предлог одлуке о приступању изради Плана развоја града Зрењанина за период од 2021. до 2028. године, а о чему је известила помоћница градоначелника Јелена Травар Миљевић.
- То је стратешки документ који ће определити даље правце развоја нашег града. Приступили смо самој одлуци, а затим ћемо формирати и оперативне тимове који ће се, по сегментима, бавити планом развоја града за наредних седам година - рекао је још градоначелник Симо Салапура.   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5825/gvece_dec_000.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5825/gvece_dec_00.JPG