Uspešan prvi međunarodni meč u “Evropskom gradu sporta” - “Orlovi” slavili protiv višestrukog svetskog šampiona

Prvi međunarodni sportski događaj u “Evropskom gradu sporta” i promocija grada Zrenjanina, kao nosioca tog priznanja, protekli su na najbolji mogući način - nastupom rukometnih reprezentacija Srbije i Francuske i blistavom pobedom “Orlova” nad šestostrukim svetskim šampionima i aktuelnim olimpijskim vicešampionima 27:24 (14:11). Kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo počele su pobedom naših rukometaša koju je malo ko očekivao, ali koja je, po svemu prikazanom na terenu, potpuno zaslužena i izabranici novog selektora Srbije Tonija Đerone juče su doneli puno radosti i njemu i celokupnoj sportskoj javnosti. 
 
 
 
Kako je više puta istakao i komentator u tv prenosu, prava je šteta što je ovaj meč u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani” igran bez publike i što je značajnoj pobedi naše selekcije uživo prisustvovala samo nekolicina zvaničnih lica i predstavnika organizatora i domaćina. Među njima je bio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, šef tima za kandidaturu za “Evropski grad sporta”, koji nije krio zadovoljstvo što je već u prvim danima nove godine Zrenjanin počeo da “opravdava” priznanje koje je zaslužio, odličnom organizacijom ove utakmice, dodatno “začinjenom” pobedom naše reprezentacije.  
 
Pred početak meča i tokom poluvremena, u direktnom televizijskom prenosu RTS-a, prikazan je i prigodan spot “Zrenjanin - Evropski grad sporta 2021” i gledaocima širom zemlje naš grad predstavljen kao prvi nosilac tog priznanja u Republici Srbiji.
 
 
Već naredne srede, 13. januara, u 17 časova, “Orlovi” ponovo dolaze u Zrenjanin, kada će odmeriti snage protiv selekcije Grčke, u narednom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine. Nakon jučerašnje utakmice, sigurno je da će naš grad ponovo biti dobar domaćin, a na rukometašima Srbije je da potvrde da pobeda nad jednom od najboljih svetskih reprezentacija nije bila slučajna. 

Fotografije: Rukometni savez Srbije 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5855/SRB-Francuska_05-01-2021_0.jpg