Успешан први међународни меч у “Европском граду спорта” - “Орлови” славили против вишеструког светског шампиона

Први међународни спортски догађај у “Европском граду спорта” и промоција града Зрењанина, као носиоца тог признања, протекли су на најбољи могући начин - наступом рукометних репрезентација Србије и Француске и блиставом победом “Орлова” над шестоструким светским шампионима и актуелним олимпијским вицешампионима 27:24 (14:11). Квалификације за наредно Европско првенство почеле су победом наших рукометаша коју је мало ко очекивао, али која је, по свему приказаном на терену, потпуно заслужена и изабраници новог селектора Србије Тонија Ђероне јуче су донели пуно радости и њему и целокупној спортској јавности. 
 
 
 
Како је више пута истакао и коментатор у тв преносу, права је штета што је овај меч у зрењанинској “Кристалној дворани” игран без публике и што је значајној победи наше селекције уживо присуствовала само неколицина званичних лица и представника организатора и домаћина. Међу њима је био и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, шеф тима за кандидатуру за “Европски град спорта”, који није крио задовољство што је већ у првим данима нове године Зрењанин почео да “оправдава” признање које је заслужио, одличном организацијом ове утакмице, додатно “зачињеном” победом наше репрезентације.  
 
Пред почетак меча и током полувремена, у директном телевизијском преносу РТС-а, приказан је и пригодан спот “Зрењанин - Европски град спорта 2021” и гледаоцима широм земље наш град представљен као први носилац тог признања у Републици Србији.
 
 
Већ наредне среде, 13. јануара, у 17 часова, “Орлови” поново долазе у Зрењанин, када ће одмерити снаге против селекције Грчке, у наредном колу квалификација за Европско првенство 2022. године. Након јучерашње утакмице, сигурно је да ће наш град поново бити добар домаћин, а на рукометашима Србије је да потврде да победа над једном од најбољих светских репрезентација није била случајна. 

Фотографије: Рукометни савез Србије 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5855/SRB-Francuska_05-01-2021_0.jpg