Košarkašice “Proletera 023” i vaterpolisti “Proletera” novi superligaši - čestitka gradonačelnika

Vaterpolisti “Proletera”, tri kola pre kraja prvoligaškog takmičenja, obezbedili su plasman u superligu Srbije. Pobedom protiv beogradskog Taša 20:11, Zrenjaninci su nedostižni na čelu tabele i vraćaju se u elitni rang takmičenja posle 25 godina. 
 
Košarkašice “Proletera 023”, nakon jedne prvoligaške sezone, vraćaju se u najviši rang, a plasman su obezbedile ubedljivom pobedom u poslednjem kolu protiv ekipe Karaburme 79:54.
 
 
 
Zrenjanin će, tako, uz rvače, stonotenisere, rukometaše, odbojkašice i kuglašice u narednoj sezoni imati još dva superligaša u ekipnim sportovima, a na tom sportskom uspehu čestitke je vaterpolistima i košarkašicama uputio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
- Čestitam vaterpolo klubu “Proleter” i košarkašicama “Proletera 023” na plasmanu u najviši rang takmičenja i doprinosu obeležavanja naše titule “Evropski grad sporta”, koju smo zaslužili, između ostalog, i zbog njihovih rezultata i dometa. Vaterpolo je najtrofejniji srpski sport i čast je imati predstavnika u tom rangu, a košarkašku tradiciju grada nije ni potrebno posebno isticati. Želim novim superligašima da nastave s dobrim rezultatima, a rukovodstvima, igračima i igračicama oba kluba dobro zdravlje i ličnu sreću - poručio je gradonačelnik. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5944/Vaterpolo_Proleter_Zrenjanin_0.jpg