Povodom obeležavanja godišnjice zaposlenja u kompaniji “Linglong” organizovana akcija sadnje drvoreda u Banatskoj ulici

Kompanija Linglong International Europe - Zrenjanin organizovala je danas u Banatskoj ulici akciju sadnje drvoreda i obeležavanje godišnjice zaposlenja u organizaciji.
 
 
Događaju su, pored predstavnika kompanije i zaposlenih, prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zamenik Saša Santovac, direktor “Čistoće i zelenila” Zoran Protić.  
 
Iz kompanije “Linglong” su naveli da je to prva akcija u Srbiji u kojoj ta kompanija, u saradnji sa Zrenjanincima, nastoji da grad Zrenjanin učini zdravijim mestom za život i ispuni svoju društvenu odgovornost.
 
 
Oni su posebnu zahvalnost izrazili gradonačelniku Salapuri koji je, kako su rekli, svojim prisustvom uveličao proslavu i podržao akciju ozelenjavanja.
Sofi Li, menadžerka projekta kompanije  Linglong International Europe navela da je prošlo više od dve godine od kada su došli u Srbiju i Zrenjanin.
 

- Ovde smo počeli sa izgradnjom, ovde živimo i radimo, isti smo kao i svako ovde prisutan i sami sebe već odavno smatramo Zrenjanincima, takođe, želim da se zahvalim svim kolegama koji su se potrudili da zajedno posadimo drveće. Budući razvoj kompanije Linglong ne oslanja se samo na nama koji smo na rukovodećim pozicijama, već i na vama koji ste zaposleni u ovoj kompaniji. Sigurna sam da će naša buduća saradnja biti kao što je i ovaj događaj i da ćemo zajedno raditi i davati sve od sebe - rekla je ona i zahvalilila još jednom svima koji su učestvovali u ovoj akciji.
 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da u Zrenjaninu, zahvaljujući ovoj sadnji, niče još jedna zelena oaza, ovog puta na teritoriji Mesne zajednice “Zeleno polje”.
- Kompanija “Linglong” pokazala je želju da se uključi u svakodnevni život grada, da žele da ga uređuju i ulepšavaju i da svakodnevno osmišljavaju akcije koje za cilj imaju unapređenje kvaliteta života naših građana. Nije to samo privredna aktivnost na najvećem gradilištu u Srbiji trenutno - rekao je gradonačelnik Simo Salapura
 
 
On je, u razgovoru sa Sofi Li, istakao da današnja akcija svakako nije prvi zajednički projekat koji je realizovan, niti je poslednji.
- U narednom periodu biće još ovakvih akcija koje su u obostranom interesu - naglasio je gradonačelnik.
 
 U sklopu obeležavanja godišnjice zaposlenja gradonačelnik je zaposlenima uručio  priznanja, a pokloni su uručeni i povodom rođendana zaposlenih. 
 
 
Jedan od zaposlenih je i Dimitrije Lazin, koji je zaposlen već godinu dana, među prvima, i koji radi na poslovima održavanja instalacija IT, bravar po struci. 
- Za sada je sve uredu, radujem se početku rada u halama, prvim poslovnim mašinama. U početku nas je bilo dvadeset u timu, a saradnja sa poslodavcem je korektna i u svemu gledaju da nam izađu u susret. Tim se u međuvremenu povećao, podelili smo se po sektorima i ja sebe vidim u ovoj firmi i u narednim godinama - naveo je on. 
 

Aleksandra Magazin, šef Rasadnika “Čistoće i zelenila”, rekla je da se kompanija “Linglong” obratila tom preduzeću sa željom da učine nešto za naš grad po pitanju ekologije, pre svega sadnje drveća, a da je danas zasađeno osamdeset sadnica ukrasne jabuke.
- Ideja je bila da se u ovoj Banatskoj ulici, u kojoj nikada nije bilo sadnog materijala podigne prelep drvored, izbor sadnice je bio moj, a preduzeće “Čistoća i zelenilo” učestvovalo je u prevozu, sadnji i kompletnoj realizaciji projekta. Mislim da će građani biti zadovoljni i da je ovo zaista lepa akcija, a tu je i njihovo obećanje da će ovakvih akcija biti još i da su vrlo raspoloženi da učestvuju u podizanju parkova i drvoreda -  rekla je ona i ukazala da Zrenjanin ima mnogo parkova koje bi trebalo revitalizovati, kao i ulica u kojima nedostaje drveće.
 
        

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5949/Sadnice_LingLong_crop.jpg